Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Ivan Stefanovic este ultima achiziție a lui CSM Oradea

Adrian Micinic

Adrian Micinic
17.07.2012

Ivan Stefanovic este ultima achiziție a lui CSM Oradea. Baschetbalistul ex-iugoslav dispune de o bogată experiență în baschetul românesc. El sosește de la BCM U Pitești, club alături de care a câștigat Cupa României în luna februarie a acestui an.

În vârstă de 32 ani, jucătorul de 2.01 metri evoluează pe pozițiile 3-4. În sezonul recent încheiat, Stefanovic a bifat 28 prezențe în Divizia A, având medii de 6.9 puncte, 4.7 recuperări, 1.7 pase decisive, 1.3 intercepții și 1.5 posesii pierdute în 28.1 minute pe meci. El a avut procentaje de 53% la aruncările de două puncte și 48% la linia de pedeapsă pentru un coeficient de 8.2 la eficiență.

De-a lungul carierei Stefanovic a mai jucat la Rapid București, club alături de care a disputat o semifinală de campionat în sezonul 2007/08. Ivan a petrecut ultimii patru ani la Pitești. El are cinci sezoane la activ în primul eșalon din baschetul românesc. Înainte de a veni în România, Stefanovic a evoluat pentru Hemofarm Vrsac, Radnicki Kragujevac și OKK Belgrad.

Stefanovic este cel de-al 6-lea jucător străin al lui CSM Oradea. Totodată e ultimul transfer al bihorenilor în această vară. Echipa pregătită de către Cristian Achim l-a achiziționat pe americanul Jeremy Hunt și așteaptă revenirea lui William Franklin. Efectivul de jucători străini este completat de tripleta sârbească alcătuită din Nemanja Maric - Milos Pesic - Sasha Topcov.

Prin acontarea lui Stefanovic, CSM-ul își asigură posturile 3 și 4, acolo unde sârbul va împărți minutele de joc cu Rareș Pașca respectiv Milos Pesic. De asemenea, e posibil ca pentru poziția 3, pe termen scurt să fie folosit și americanul Hunt. Cert este că antrenorul va avea flexibilitate în ceea ce privește dispunerea jucătorilor și găsirea variantelor optime în funcție nevoie și de adversar.

Foto: Andor Marton 

6 comentarii la aceasta stire:
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    sarbi expirati
    Se reconstituie falanga de sarbi expirati. Probabil ca obiectivul echipei este din nou locul 5-6. De ce nu se aduc jucatori sarbi tineri, cu potential, dornici de afirmare ??? Minutele lui Pasca in teren s-au terminat.

    cu 11 ani în urmă (17.07.2012) Raspunde
  • mut :

    slaba
    Slaba campanie de achizitii, sa fim multumiti daca prindem locurile 7,8.

    cu 11 ani în urmă (17.07.2012) Raspunde
  • CSM CSU Oradea mitupower :

    Explica !!!
    @mut...cum ti-ai dat seama ca e slaba campania de achizitii???

    cu 11 ani în urmă (17.07.2012) Raspunde
  • CSM CSU Oradea mitupower :

    Oradea
    CSM a avut de cativa ani incoace un buget de locurile 8-10...iar performantele au depasit asteptarile in fiecare an. Am incredere in alegerile facute de Achim si Sere. Parerea mea e ca Oradea are lot de locurile 2-4.

    cu 11 ani în urmă (17.07.2012) Raspunde
  • faralimite :

    Din contra
    Bugetul a fost tot timpul unul de top ,dar prestatia echipei a fost cu mult ,foarte mult sub potentialul jucatorilor.Din aceasta cauza pentru a juca semifinale avem nevoie de ANTRENOR.

    cu 11 ani în urmă (17.07.2012) Raspunde
  • FC Argeș Pitești Gabitzu01 :

    stefanovic
    stefanovic a fost un jucator care si-a facut din plin datoria la noi, un aparator de exceptie si un bun recuperator. din pacate, in ultimul timp poate si din cauza varstei, randamentul sau a fost din ce in ce mai slab si anul acesta nu i s-a mai propus reinnoirea contractului. dar nu se stie niciodata, orice sut in fund poate fi un pas inainte

    cu 11 ani în urmă (18.07.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!