Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Jaka Lakovic, după eșecul cu U-BT Cluj-Napoca: „Cred că am meritat înfrângerea”

Jaka Lakovic, după eșecul cu U-BT Cluj-Napoca: „Cred că am meritat înfrângerea”

Duminică, 28 ianuarie, Gran Canaria s-a impus cu 100 la 77 în fața lui Real Madrid, cea mai puternică echipă a Europei. În condițiile în care era lipsită de doi jucători de bază, Karel Guzman și DJ Seeley, părea că U-BT Cluj-Napoca va fi o pradă ușoară pe terenul spaniolilor.

Începutul de meci a mers în această direcție, însă oaspeții au revenit în actul secund, pe care l-au câștigat cu 34 la 20, și apoi, după pauză, au luptat încă 25 de minute, reușind să obțină a 13-a victorie în EuroCup: 113-111.

A fost o luptă strânsă dar, luând în considerare desfășurarea meciului, cred că am meritat înfrângerea. Nu am jucat bine în apărare și acesta a fost motivul eșecului. E o înfrângere grea pentru noi, însă trebuie să mergem mai departe”, a declarat Jaka Lakovic, antrenorul Gran Canariei, pentru EuroLeague TV.

Mai târziu, la conferința de presă, tehnicianul sloven a identificat agresivitatea clujenilor ca fiind principalul motiv al succesului obținut de aceștia:

În primul rând, felicitări echipei din Cluj-Napoca pentru victorie, a fost o victorie meritată. Jocul a mers așa cum credeam că trebuie să meargă doar în primul sfert. Apoi probabil că ne-am gândit că totul va fi ușor și apoi sfertul al doilea a fost cel care le-a dat adversarilor încrederea că pot câștiga. Faptul că am permis 34 de puncte în actul secund și că le-am dat voie să revină e inacceptabil din partea noastră. În cele din urmă, cred că a fost un meci în care ei au fost mult mai agresivi și fizici decât noi și au câștigat meritat.

În urma acestui joc, Gran Canaria are un bilanț de 12 victorii și 5 înfrângeri și ocupă poziția a treia în grupa B a BKT EuroCup. Săptămâna următoare, deținătoarea trofeului se va deplasa în Muntenegru, pe terenul lui Buducnost Podgorica.

*foto: Twitter – Dreamland Gran Canaria

3 comentarii la aceasta stire:
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ahile89 - :

    Practic
    Echipa asta ti-a dat-o meste mufarina cu declaratiile anterioare acestui meci, in care se simtea un iz de superioritate. Dar e bine ca ti-ai revenit rapid cu picioarele pe pamant.

    cu 3 luni în urmă (01.02.2024) Raspunde
  • Silvois :

    Jaka, baiatule,
    te-am avertizat se te dai jos de pe noi, da nu m-ai ascultat, asa ca v-am rupt beregatile! Parca am simtit ca-i facem pe baietii lui Jaka, da nici acum nu cred ca realizez pe deplin ce victorie am obtinut, impotriva cui si in ce moment?! Invinsa lui U este echipa care, cu cateva zile inainte spulbera pe Real Madrid, contextul e irelevant. Daca ar trebui gasit un corespondent in fotbal pentru aceasta victorie, e ca si cum am fi batut, la ea acasa, pe Atletico Madrid, echipa care nu demult a invins-o spectaculos pe Real. Nu cred ca exagerez!
    In aceste conditii, mi-e greu sa-i inteleg pe compatriotii U-isti care, inca, baga de vina unuia si altuia. Stiu, majoritatea ati criticat la foarte cald, imediat dupa trillerul care ne-a stors de emotii. Stiu, ati fi preferat sa nu facem greselile care ne-ar fi putut face sa pierdem meciul, dar, ia ganditi-va cate li s-ar putea reprosa superjucatorilor lui Grand Canaria, care au pierdut un meci, acasa, in care au avut 19 puncte avans, dupa ce au batut Realul!
    Concluzia mea este ca, acesti baieti imperfecti, cu antrenorul lor imperfect, formeaza azi o echipa fabuloasa, incredibila, de care Europa baschetbalistica se teme. Peste ani si ani vor ramane numele acestor imperfecti sportivi, numele acestui imperfect antrenor, ca niste nume uriase, de referinta, ale baschetului clujean si romanesc. Sa ne bucuram de ei pentru succesul de aseara si ... sa ne pregatim pentru performantele de maine! Hai U BT!

    cu 3 luni în urmă (01.02.2024) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca CNA :

    Perfecțiunea nu există,
    cred eu. Putem tinde către ea, printr-o atitudine continuă de a ne îmbunătăți în ceea ce facem.

    cu 3 luni în urmă (01.02.2024) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!