Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Jalen Jones, după victoria cu Bursaspor: „Am arătat mult suflet”

Jalen Jones, după victoria cu Bursaspor: „Am arătat mult suflet”

U-BT Cluj-Napoca a evoluat foarte bine în penultimul meci pe teren propriu din actuala ediție a EuroCup. Alb-negrii au învins-o pe Bursaspor cu scorul de 87 la 83 și au obținut a cincea victorie stagională.

Unul din liderii clujenilor a fost Jalen Jones, care a adunat 14 puncte, 8 recuperări, 2 pase decisive și 2 intercepții, pentru un indice al eficienței de +20. Iată ce a declarat americanul lui U-BT:

A fost excelent. Fanii ne-au susținut și ne-au dat multă energie. Antrenorul nostru a vorbit despre asta la antrenamente: trebuie să luăm fiecare meci la rând, să dăm totul la antrenamente, să luptăm pentru șansele noastre și vom vedea ce se întâmplă. Pe final, am reușit să îi oprim în mai multe rânduri și am obținut victoria.

Întrebat în legătură cu evoluțiile sale solide din ultima perioadă, Jones a spus următoarele:

Colegii mei fac totul mult mai ușor pentru mine. Avem suișuri și coborâșuri dar, înainte de a veni aici, știam că e o echipă foarte bună și că sunt micile detalii care determină învingătorii sau pierzătorii. Colegii fac totul mai ușor pentru mine așa că eu doar ies pe teren, joc baschet și încerc să îmi ajut echipa să câștige.

Pe final, turcii au izbutit să se apropie și să egaleze în două rânduri, însă gazdele au gestionat bine ultimul minut și s-au impus:

Adversarii sunt o formație foarte bună. În sfertul patru, au pus mai multă presiune, și-au ridicat nivelul intensității și au reușit să ne oprească atacurile. Așa că noi am fost nevoiți să creștem nivelul intensității și mai tare. A fost un duel competitiv și am avut nevoie de câteva apărări bune pe final pentru a ne asigura victoria.

Întrebat despre nivelul de efort arătat de „studenți” în confruntarea cu Bursaspor, Jones a răspuns astfel:

Am arătat mult suflet astăzi. Antrenorul nostru a vorbit despre asta: dați totul, jucați cu suflet, lăsați totul pe teren și vom vedea ce se întâmplă. Cred că am jucat cu inima astăzi, ne-am apărat bine și asta ne-a ajutat să obținem victoria.

La final, baschetbalistul în vârstă de 29 de ani a vorbit despre mentalitatea pe care alb-negrii trebuie să o aibă în ultimele trei jocuri din EuroCup:

Trebuie să terminăm în forță, să controlăm ce putem controla și să încercăm să câștigăm meciurile care ne-au mai rămas. Vom vedea ce se întâmplă.

Săptămâna următoare, în 14 martie, U-BT Cluj-Napoca va evolua în deplasare, pe terenul lui Joventut Badalona.

*foto: Manases Sandor/u-bt.basketball

1 comentariu la aceasta stire:
  • pipzn :

    Imi place
    in primul rand de acest jucator ca e unul "bataios" in sensul bun al cuvantului. Spre deosebire de Bircevic din ultimele (cam multe meciuri) care, chiar daca are a ajuns primul la minge, nu de putine ori nu poate avea grija de ea iar frustrarea duce (aproape) imediat la un fault sau chiar fault tehnic.

    Revenind la Jones (care arata siguranta la aruncarea de semidistanta si libere), ce nu inteleg este modul in care ataca inelul nefiind nici macar in 0 grade. Bun, pot intelege ca asa are sanse de fault+cos dar din ce am vazut pana acum (nu numai in meciul de aseara), abordarea asta ii aduce si capace destule si dificultati la finalizare.

    Per ansamblu eu sper sa ramana si sezonul urmator alaturi de Meindl.

    cu 1 an în urmă (09.03.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!