Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Jalen Jones nu va juca astăzi, 4 aprilie, împotriva lui CSO Voluntari

Jalen Jones nu va juca astăzi, 4 aprilie, împotriva lui CSO Voluntari

Astăzi, 4 aprilie, U-BT Cluj-Napoca evoluează în deplasare, pe terenul lui CSO Voluntari, într-un meci din etapa a 26-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Campioana en-titre are nevoie de o victorie în fața vicecampioanei pentru a rămâne în cursa pentru câștigarea sezonului regulat.

Mihai Silvășan nu are la dispoziție lotul complet de jucători, întrucât Jalen Jones este în continuare răcit și nu a făcut deplasarea cu echipa. Baschetbalistul american nu a jucat nici sâmbătă, 1 aprilie, în confruntarea cu CSM Constanța, disputată în BTarena.

De asemenea, antrenorul alb-negrilor nu se va putea baza nici pe Karel Guzman, care își va ispăși astăzi ultima etapă de suspendare. Jucătorul cubanez nu a jucat nici cu SCM Timișoara, CS Dinamo București și CSM Constanța, însă va fi disponibil pentru derby-ul cu CSM Oradea de vineri, 4 aprilie.

„Jucăm cu o echipă fizică, o formație care practică un baschet de calitate. Chiar dacă au pierdut în ultima etapă, la Pitești, rămân un adversar extrem de puternic, dornic întotdeauna să câștige. Pentru noi e important să obținem o victorie, pentru a avea șanse la primul loc, odată cu ultima etapă a sezonului regulat. Jalen Jones rămâne în continuare în afara lotului, nu și-a revenit din problemele medicale pe care le-a avut și sâmbătă, la jocul cu CSM Constanța. Evident, va lipsi și Karel Guzman, care mai are o etapă de suspendare. În ciuda acestor absențe, noi vrem să facem un meci bun, să jucăm un baschet de calitate și să ne întoarcem cu o victorie”, a declarat Silvășan, conform u-bt.basketball.

Meciul dintre CSO Voluntari și U-BT Cluj-Napoca are loc azi, 4 aprilie, de la ora 18:00, în direct pe Digi Sport 3, Prima Sport 2 și FRB TV.

*foto: Manases Sandor/u-bt.basketball

12 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea ion 777 :

    suspendari
    in maeciul cu TTimisoara guzman nu era suspendat ci U A ALES SA NU-L FOLOSESCA.
    Sau unele echipe stiu inainte deciziile comisiilor. comisii care vad ca aplica sanctiunile retroactiv.
    nu e o problema ca joaca cu noi, e o problema de principiu, caci oricum U are un lot mai valoros si asa cum am mai zis cu guzman sau fara guzman au prima sansa la campionat, indiferent de avan tajul terenului din finala

    cu 1 an în urmă (04.04.2023)
    • CSM CSU Oradea TheOptimiser:

      Re
      O mică corecție: în meciul cu Timișoara Guzman a fost suspendat! Dacă primești descalificator nu ai dreptul o etapă (din câte știu) să joci... Ciudat este că sentința de 5 etape pare să consemne și acel meci cu Timișoara, chiar dacă cronologic a fost dictată după acel meci.

      cu 1 an în urmă (04.04.2023)
    • CSM CSU Oradea Ion777:

      asa o fi
      da vezi ce zice Silvasan. zice ca a ales sa nu-l foloseasca in conditiile date

      cu 1 an în urmă (04.04.2023)
    Raspunde
  • dancri15 :

    Suspendare
    Extras din regulament: CAP 23 SANCTIUNI
    Jucători, antrenori, antrenori secunzi și însoțitori, arbitrii, oficiali
    23.12. Descalificarea directa a unui jucător, antrenor, antrenor secund sau insotitor al unei echipe
    atrage de la sine o (1) etapa de suspendare. In cazul in care descalificarea directa a fost dictata ca
    urmare a unei actiuni flagrant nesportive, atunci sportivul, antrenorul, antrenorul secund sau insotitorul
    in cauza, rămâne în stare de suspendare până când va fi stabilita o sanctiune de catre Comisia de
    Disciplina, intr-o sedinta convocata de urgenta. Starea de suspendare este mentinuta indiferent de anul
    competitional, tipul de concurs sau structura sportiva (echipa) implicata.

    In mod normal Guzman nu ar avea drept de joc vineri.

    cu 1 an în urmă (04.04.2023)
    • gabriel.eftimie:

      descalificare
      E vorba de descalificare directa, ori la Guzman a fost eliminat pt ca era al 2-lea tehnic. Descalificator a primit si Cate dar tot pt 2 tehnice si nu a fost suspendat. A jucat in toate meciurile.

      Clujul stia ca va fi suspendat si a ales sa nu-l foloseasca cu Timisoara pt ca era meci usor.
      Insa decizia a venit dupa acel meci deci nu trebuia luat in considerare. Sigur se va lua in considerare pt ca la fel cum s-a luat si decizia, astfel incat sa multumeasca Clujul, la fel se va face si acum. Doar nu vor sa-l supere pe Patrick.

      cu 1 an în urmă (04.04.2023)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca RobertMugabe :

    Dragi oradeni
    De ce nu doriti sa se joace acest meci pe teren, cu cele mai bune distributii in ambele echipe.Gestul lui Guzman a fost regretabil, dar nu a fost primul de acest fel din istoria sportului . De ce nu doriti ca echipa voastra sa isi arate valoarea in fata tuturor , inclusiv a lui Guzman

    cu 1 an în urmă (04.04.2023)
    • gabriel.eftimie:

      nu ai inteles
      E vorba de corectitudine aici. Daca ar fi sa respectam ce zici tu, atunci nu ar mai trebui date suspendari. Sunt gesturi regretabile, le judecam pe teren si apoi nu suspendam pe nimeni pt a nu infuenta competitia, sa putem permite ca cel mai bun sa se decida pe teren cu echipele complete. E si asta o idee dar parca nu e fair-play.
      Referitor la a-si arata valoarea, eu zic ca si-a aratat-o deja. E clar cea mai buna echipa a Oradiei. Dar nu e la nivelul Clujului. Asa ca nu discutam aici de care echipa e mai buna, ci doar ca toate aceste decizii par a nu se lua la federatie si comisii, ci in alta parte. Nu zic ca e asa, dar din pacate asa par.

      cu 1 an în urmă (04.04.2023)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca RobertMugabe :

    Nici tu
    Nu e vorba daca suspendarea e corecta sau nu. E vorba ca a trecut(sunt totusi 4 etape) si e timpul sa vorbim de baschet si sa ne bucuram de meciuri frumoase. Si pana la urma ce faci cu un om care a gresit? Il omoram cu pietre?

    cu 1 an în urmă (04.04.2023)
    • gabriel.eftimie:

      etape
      Vezi unde nu suntem de acord? Tu numeri 4, eu numar 3.
      Si eu astept sa ma bucur de meciuri frumoase, dar nu stiu daca asta se va intampla vineri. Cu cei 2 Markovici si cu Guzman prezenti cred ca va fi o tensiune sa o tai cu cutitul. Daca va juca Guzman, sper ca Achim sa nu joace cu Markovic. Va fi un minus pt Oradea pt ca ne lipsesc oamenii mari dar macar se elimina riscurile.

      cu 1 an în urmă (04.04.2023)
    • U BT Cluj-Napoca RobertMugabe:

      Achim
      Ar trebui sa joace cu cei mai buni jucatori. Sunt convins ca si Markovic si Guzman isi vor vedea de joc. Toate aceste comentarii nu fac decat sa creeze tensiune inutila intre suporterii a doua echipe frumoase( a caror galerii nu au avut rivalitati penibile si au avut o relatie bazata pe respect reciproc).

      cu 1 an în urmă (04.04.2023)
    Raspunde
  • dan55 :

    Etape suspendare
    Arbitrul a ridicat ambele maini in sus cu pumnii inchisi cand a fost eliminat Guzman. Asta inseamna ca el a fost descalificat direct si nufatprita 2 faulturi tehnice sau antisportive. Pentru descalificare si automat suspendare la urmatorul meci nu mai trebuie sa se intruneasca nici o comisie. ( este ca la fotbal: cand se ia 2 galbene se ,,sta' automat urmatorul meci. )
    Comisia s-a intrunit si a dat 4 etape suspendare pentru intregul comportament a lui Guzman.

    cu 1 an în urmă (04.04.2023)
    • gabriel.eftimie:

      Cate
      Și la Cate a ridicat arbitrul ambele mâini în sus cu pumnii strânși. Semnul respectiv implica eliminarea din joc nu fault descalificator direct.

      cu 1 an în urmă (04.04.2023)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!