Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Jason Washburn a semnat cu Saigon Heat, o formație din Vietnam

Jason Washburn a semnat cu Saigon Heat, o formație din Vietnam

În stagiunea 2018-2019, U-BT Cluj-Napoca a obținut SuperCupa României, însă nu a reușit să se impună în niciuna dintre cele două competiții de bază din baschetul autohton. Echipa antrenată de Mihai Silvășan a fost eliminată de CSM CSU Oradea în semifinale, atât în Cupa României, cât și în Liga Națională.

Prin urmare, conducerea trupei ardelene a decis să nu păstreze niciun străin din vechiul lot și să abordeze sezonul 2019-2020 cu o formație, în mare parte, schimbată. Astfel, Tony Easley a ajuns în liga a doua din Italia, Kyndall Dykes și Nana Foulland se află în prima ligă din Polonia, Alhaji Mohammed va evolua în Africa Basketball League, Stanimir Marinov s-a întors în Bulgaria, Darrin Dorsey joacă în Lituania, Aleksandar Rasic s-a retras și Jason Washburn a semnat în Vietnam.

Pivotul de 29 de ani a început noul an competițional în Japonia, la Yokohama B-Corsairs, dar o accidentare l-a făcut pe Washburn să se întoarcă înapoi în State. După câteva luni de recuperare, acesta s-a simțit pregătit să revină pe teren și a anunțat că nu va continua la Yokohama, ci va pleca în Vietnam, la Saigon Heat.

Uneori îmi este rușine de cât de mult mă îngrijorez atunci când am nevoie de un loc de muncă. Dumnezeu nu m-a dezamăgit niciodată și, datorită Lui, am avut oportunitatea de a vedea locuri foarte frumoase. În ultimele trei luni am muncit enorm și sunt pregătit să joc pentru Saigon Heat, în liga ASEAN, pentru a termina sezonul puternic. E timpul să mă întorc la treabă”, a scris Jason Washburn pe pagina sa de Instagram.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jason Washburn (@jwash42) on

Călătoria lui Washburn spre Vietnam a fost plină de peripeții. Baschetbalistul de 2m13 a avut o escală în Japonia și când a mers să i se verifice pașaportul și viza de Vietnam, cei de acolo și-au dat seama că niște numere nu corespund pe cele două acte. Washburn l-a sunat pe managerul lui Saigon Heat și astfel a aflat că agentul său le-a trimis celor de la echipă o poză cu primul lui pașaport, care expirase de ceva vreme. După mai multe telefoane în Boston și Chicago care nu au rezolvat situația, Washburn a primit încă un număr și, cu 40 de minute înainte de decolare, a reușit să obțină o nouă viză.

În cele din urmă, fostul jucător al lui U-BT Cluj-Napoca a aterizat în Vietnam și când a ajuns la apartamentul oferit de echipă, a realizat că wi-fi-ul nu funcționează. Cei de acolo i-au explicat că au uitat să îi plătească acest serviciu și că se va rezolva în următoarea dimineață. Resemnat, Washburn a plecat la o cafenea, unde a găsit wireless și le-a povestit urmăritorilor săi toate aceste experiențe.

Saigon Heat este o formație localizată în orașul Ho Chi Minh, ce are o populație de 8,4 milioane de locuitori. Echipa joacă în liga ASEAN, care cuprinde grupări din sud-estul Asiei. Președintele clubului este Connor Nguyen, iar antrenorul principal este Kevin Yurkus.

*foto: Nagy Melinda/u-bt.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!