Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Jason Washburn se întoarce în Japonia, la Yokohama B-Corsairs

David Istrate

David Istrate
20.06.2019

Jason Washburn se întoarce în Japonia, la Yokohama B-Corsairs

În urmă cu mai bine de două săptămâni, CSM CSU Oradea reușea să o învingă pe BC CSU Sibiu în meciul 4 al finalei, obținând astfel cel de-al doilea titlu consecutiv. Așadar, podiumul a fost format din cele două finaliste și U-BT Cluj-Napoca, trupă ce a câștigat finala mică împotriva lui SCM U Craiova.

Pentru formația din Cluj-Napoca, sezonul 2018-2019 a fost unul dezamăgitor. După un început bun în care U-BT a obținut Supercupa României, elevii lui Mihai Silvășan și-au ratat ambele obiective, atât Cupa României, cât și campionatul. Prin urmare, ne așteptăm ca oficialii lui U-BT Cluj-Napoca să producă mai multe schimbări în lot până la începutul următoarei ediții de campionat.

Primul jucător care a plecat de la alb-negri este Jason Washburn, pivotul de 2.13 născut în Statele Unite. Acesta s-a întors în Japonia, la Yokohama B-Corsairs, formație pentru care a mai evoluat în perioada 2016-2018. Anunțul a fost făcut de clubul japonez care a și publicat declarația lui Washburn. Sportivul se arată entuziasmat de revenirea în prima ligă din Japonia.

Sunt foarte bucuros că am acceptat acest contract în Yokohama pentru următorul sezon. Eu împreună cu familia mea suntem încântați de această oportunitate să fim la o nouă echipă cu un antrenor nou. Prima oară când am fost aici nu am reușit să văd finalul. Accidentările m-au ținut departe de teren și de-atunci am început o călătorie pentru a-mi reveni. Mulțumesc organizației pentru că mi-a dat încă o șansă. Go B-Cor!”

View this post on Instagram

【ジェイソン・ウォッシュバーン選手 契約締結(新規)のお知らせ】 この度、横浜ビー・コルセアーズでは、ジェイソン・ウォッシュバーン選手とB.LEAGUE2019-20シーズンの契約締結に至りましたことをご報告いたします。 <ウォッシュバーン選手コメント> I'm very happy to have accepted a contract from Yokohama for the upcoming season. My family and I are looking forward to the opportunity with a new team and new coach. The first time I was here i did not get to see it to the end. Injuries put me down early and I’ve been on a journey to get back to myself ever since. Thank you to the organization for taking another chance on me. Let’s make something special happen this year. Go B-Cor! 次シーズンに横浜と契約できたことをとても嬉しく思います。 僕も家族も新しいコーチの元、この機会を頂けたことを楽しみにしています。 前回横浜でプレイした時は怪我による離脱で最後までチームにいることができず、残念でした。 それ以来、早く以前の自分に戻れるようにがんばってきました。 クラブがもう一度、自分にチャンスをくれたことには感謝の気持ちしかありません。 特別な年にしましょう!Go B-Cor!! #ビーコル

A post shared by 横浜ビー・コルセアーズ (@yokohama.b_corsairs) on Jun 19, 2019 at 9:06pm PDT

Jason Washburn a avut în acest sezon medii de 12.5 puncte, 5.7 recuperări și 1.2 pase decisive, fiind unul dintre cei mai buni pivoți ai Ligii Naționale.

*foto: Manases Sandor/u-bt.ro

9 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    daca incepem
    sezonul cu lot complet nou, impotriva lui Achim si csm Oradea si chiar impotriva Sibiului ne va trebui un lot net superior si implicarea totala a lui Vujosevic ca sa ne putem bate la titlu. E complicat sa te lupti cu doua echipe cu chimie buna, tu avand lot nou.

    cu 4 ani în urmă (20.06.2019) Raspunde
  • pipzn :

    @Total Baschet
    Nu ar fi timpul sa creati un subiect nou legat de plecari/sosiri pentru noul sezon? Nu de alta dar se pare ca dvs. si chiar suporterii altor echipe stiu mai multe decat cei care administreaza site-urile oficiale. Site-ul U-BT nu a publicat inca nimic despre plecarea lui Washburn, nici macar un articol de minima politete cu multumiri pentru sezonul petrecut la Cluj.

    cu 4 ani în urmă (20.06.2019) Raspunde
  • CSM CSU Oradea 6X :

    Transferuri.
    Informații găsești pe siteul ----24 secunde.

    cu 4 ani în urmă (20.06.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Haha
      Pe 24secunde.ro găsești doar despre Oradea, că de acolo sunt la prima mână. Restul pauză... de exemplu, deși se știa de anul trecut că Tohatan și Gavriloaia au contracte valabile și sezonul ăsta, nu apar.

      cu 4 ani în urmă (20.06.2019)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea mikki :

    asa este...
    oricum informatiile date oficial de club se refera doar la Bobe Nicolescu, Tudor Fometescu, Edward Petrescu si Cristian Achim. despre Giordan Watson se scria anul trecut ca a semnat pe 2 ani. momentan despre Nikola Markovic nu s-a dat nimic oficial. despre Richard, soso scria ca a semnat dupa terminarea campionatului...

    cu 4 ani în urmă (20.06.2019) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Beniamin :

    ...
    Mie mi-ar fi placut sa ramana, dar probabil nu se potriveste pe stilul de joc dorit de noul antrenor.
    Oricum, e interesant cum un jucator care e inclus in primul 5 al ligii noastre a ajuns la o echipa care a terminat pe ultimul loc in Central Conference in Japonia (care nu poti sa zici ca e un campionat mega super bun sau??) si care overall a terminat pe locul 16 in campionatul lor.

    cu 4 ani în urmă (20.06.2019) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca highflyer :

    mno. cu antrenorul acesta
    o sa batem tot in romania. interesant e ce vom face in europa...

    cu 4 ani în urmă (20.06.2019) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca vass bela :

    ...
    Se pare ca toti strainii vor pleca, sa vedem care vor fi noutatile . Cat priveste banca, Cuic va traduce din sarba in romana, iar Silva mai departe din romana in engleza . Deci ce va ajunge in urechile jucatorilor, e o enigma, plus ca time-out-urile vor fi folosite cel putin 50% pt traduceri, cum va fi la antrenamente, nici nu vreau sa ma gandesc . Nu-i nimic, esenta e sa speram din nou la titlu, pt asta nu trebuie traducere !

    cu 4 ani în urmă (21.06.2019)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      csm
      Era normal sa renunte la toti pt ca vrea sa aduca jucatori pe care ii cunoaste. E un mare avantaj Vujosevic pt ca stie foarte multi jucatori din zona ex-jugoslava si acestia vor dori sa joace sub comanda lui. Vor accepta si contracte mai mici din acest motiv. Parerea mea e ca vor veni jucatori foarte buni. Asa cum spunea cineva mai sus aproape sigur majoritatea celor transferati nu vor avea nevoie de traducere (doar jucatorii romani si Silvasan)

      cu 4 ani în urmă (21.06.2019)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!