Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Javion Blake, printre liderii lui Astros de Jalisco în primul tur de playoff în Mexic

Javion Blake, printre liderii lui Astros de Jalisco în primul tur de playoff în Mexic

Javion Blake a revenit în prima ligă de baschet din Mexic spre finalul lunii mai, la Astros de Jalisco, grupare pentru care a jucat și înainte să ajungă la CSU Sibiu. Americanul a fost printre remarcații formației sale în primul tur de playoff în liga mexicană.

Conducătorul de joc american a terminat în trei rânduri în double figures în cele patru jocuri pe care Astros de Jalisco le-a disputat în runda inaugurală de playoff, unde a închis cu 4-0 la general seria împotriva lui Caballeros de Culiacan.

Blake a fost principalul marcator al formației sale în meciul patru, cu 20 de puncte (4/8 din interiorul arcului de cerc, 2/2 de la distanță), adăugând și 4 pase decisive, 3 recuperări, respectiv 3 intercepții. Astros de Jalisco s-a impus cu 106-97 în urma unei reprize suplimentare și în semifinale o să întâlnească învingătoarea seriei dintre Halcones de Ciudad Obregon și Rayos de Hermosillo.

Javion Blake are 12 apariții în liga mexicană până acum, doar în două ocazii neputând să marcheze minim 10 puncte într-un joc. Americanul stă cu medii de 17.6 puncte, 4.7 pase decisive, 4.2 recuperări, 1.8 intercepții și 42.6% de la distanță.

Echipa la care joacă Blake, Astros de Jalisco, a terminat sezonul regulat în Mexic pe prima poziție, cu 22-12 bilanț. Pe teren propriu, Astros a pierdut doar în două rânduri în această stagiune, adunând și 15 victorii.

Americanul în vârstă de 24 de ani a prins 20 de meciuri alături de BC CSU Sibiu în LNBM în stagiunea 2021/2022 și alte două partide în Cupa României. În campionat, Blake a avut medii de 9.8 puncte, 1.9 recuperări și 1.9 pase decisive în 21 de minute în medie pe parchet.

*foto: Twitter Astros de Jalisco

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!