Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Jayce Johnson, fostul jucător al Sibiului, este cel mai bun recuperator din G-League

Jayce Johnson, fostul jucător al Sibiului, este cel mai bun recuperator din G-League

Sezonul regulat al G-League, liga de dezvoltare a NBA, s-a încheiat sâmbătă, 25 martie. Conferința de Est a fost câștigată de Long Island Nets, care a avut un bilanț de 23-9, iar Conferința de Vest a fost adjudecată de Stockton Kings, care a strâns 25 de victorii și 7 înfrângeri.

Santa Cruz Warriors, „satelitul” campioanei en-titre a NBA, a terminat sezonul regulat pe locul 7, cu un bilanț de 18-14, aflându-se la egalitate cu Rio Grande Valley Vipers și cu Mexico City Capitanes.

Warriors a fost prima sub linie, astfel că a ratat calificarea în playoff-ul G-League, însă a dat cel mai bun recuperator al sezonului regulat. Este vorba de Jayce Johnson, fostul jucător al lui CSU Sibiu, care a avut o medie de 13.5 recuperări.

În perioada 2016-2019, Johnson a jucat pentru University of Utah, iar pentru sezonul 2019-2020 acesta s-a transferat la Marquette University. După absolvirea facultății, pivotul originar din California a trecut Oceanul și a semnat cu CSU Sibiu, în Liga Națională de Baschet Masculin. În România, în 27 de meciuri disputate pentru galben-albaștri, Jayce Johnson a avut medii de 7.7 puncte și 8.1 recuperări.

La începutul sezonului 2022-2023, baschetbalistul în vârstă de 25 de ani a participat în draftul G-League și a fost selectat în a doua rundă de către Santa Cruz Warriors. Treptat, Johnson și-a câștigat locul în formația de start și a avut prestații excelente.

Astfel, cu o medie de 13.5 recuperări, Johnson a terminat sezonul regulat pe prima poziție în clasamentul recuperărilor, depășind jucători precum Moussa Diabate (12.3 recuperări), Alize Johnson (12.1 recuperări), Jontay Porter (11.5 recuperări) sau Kenneth Faried (11.2 recuperări).

Jayce Johnson a avut o medie de 25.7 minute și a adăugat 9.4 puncte, pentru un procentaj de 58.3% din acțiune. Pivotul lui Warriors a avut și 1.8 pase decisive și 1.3 capace.

Cele mai bune meciuri ale sale au venit în fața lui Wisconsin Herd (23 de puncte, 18 recuperări), Austin Spurs (19 puncte, 22 de recuperări) și Rio Grande Valley Vipers (17 puncte, 14 recuperări).

*foto: Marquette Wire

1 comentariu la aceasta stire:
  • Virtus :

    Pivot nationala
    Oare și-a luat cetățenia română dat fiind faptul că are origini în România? ( no joke)

    cu 1 an în urmă (29.03.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!