Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Jaytornah Wisseh este cel mai bun marcator al sezonului regulat

Adrian Micinic

Adrian Micinic
04.04.2012

Jaytornah Wisseh, fundașul echipei CSU Atlassib Sibiu, a încheiat primul său sezon în Divizia A în calitate de cel mai bun marcator al competiției. El a revenit după o absență de un meci pentru a înscrie 22 de puncte împotriva campioanei.

CSU Sibiu a încheiat cel mai modest sezon din istoria recentă cu o înfrângere, scor 87-89, în derby-ul Ardealului.

Wisseh a fost unul dintre cei trei jucători ai formației de pe Cibin care a petrecut 40 minute pe parchetul Sălii Transilvania la confruntarea cu actuala campioană. Jay a avut 4/9 la aruncările de două puncte, 2/5 la trei puncte și 8/9 la linia de pedeapsă pentru un total de 22 puncte. A adăugar 9 pase decisive, 5 recuperări și 4 intercepții dar a pierdut posesia mingii de 9 ori. Asta în condițiile în care ceilalți jucători ai Sibiului au avut doar trei mingi pierdute pe toată durata meciului.

Wisseh a avut un indice de 22 la eficiență.

În 27 de meciuri jucate, Wisseh a avut un total de 633 puncte marcate pentru 23.4 puncte în medie pe meci. El a avut opt partide în care a înscris cel puțin 30 de puncte și alte 9 jocuri în care a trecut de borna 20 la acest capitol.

Goran Martinic, muntenegreanul echipei CSM București, a fost jucătorul cu cele mai multe puncte marcate la total. El a avut 641 însă a bifat 28 de prezențe. Astfel, a terminat pe locul al 2-lea, cu o medie de 22.9 puncte pe meci.

Datorită forței sale ofensive, care a produs și o medie de 7.3 pase decisive (cel mai bun în Divizia A), Wisseh a fost cel mai eficient jucător al sezonului regulat. Americanul de 24 ani a avut 24.2 la eficiență și la devansat pe Zoran Krstanovic, care a terminat cu 24.1.

Wisseh a fost devansat de către Allen Durham. Fostul jucător al lui Dinamo, care a părăsit România la încheierea turului, a avut 28.0 la eficiență în 14 partide disputate.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!