Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

"Jedi" Navickas: "Sper ca finalul campionatului să ne găsească între primele 4 echipe din România"

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
01.11.2011

Ajuns la CSM Oradea datorită accidentării lui William Franklin care îl va ţine 6 luni departe de parchet, Gediminas Navickas pare să se fi intregrat foarte bine la noua sa echipă. De origine lituaniană, cel poreclit "Jedi" a evoluat 4 partide în culorile roş-albastre contribuind la victoriile cu Mureş şi CSM Bucureşti. Mai exact Navickas are o medie de 21 de minute, 9.5 puncte (50% x2 puncte, 41% x3 puncte şi 90% la libere) 2.8 pase decisive, 2.8 recuperări pentru un indice de 10.3 unităţi la eficienţă.

Total Baschet a stat de vorbă cu fundaşul orădenilor care s-a arătat a fi foarte încrezător în forţa echipei. Navickas a afirmat că se simte foarte bine la Oradea, acolo unde şi-a impus ca obiectiv o clasare între primele patru echipe.

Te afli de o scurtă perioadă de timp la Oradea. Cum te simţi la CSM ?

Sunt de câteva săptămâni la Oradea şi pot să vă spun că mă simt foarte bine aici. Sunt fericit aici, am întâlnit un colectiv de jucători foarte plăcut şi mă bucur că am luat decizia de a evolua la Oradea.

Cum te simţi din punct de vedere fizic ? Crezi că ai putea evolua un număr mare de minute la o intensitate maximă dacă antrenorul te va solicita ?

Acum pot spune că mă simt foarte bine din punct de vedere fizic. Am avut de tras şi de recuperat pentru că înainte să ajung la Oradea nu mai jucasem de câteva luni însă e din ce în ce mai bine, iar acum sunt pregătit să joc la un randament maxim cât timp voi fi pe parchet.

Eşti mulţumit de prestaţiile tale pe care le-ai înregistrat la Oradea ?

Tot timpul e loc de mai bine, însă per total sunt mulţumit. Îmi place să lupt şi să câştig căci impotrantă este tot timpul victoria. Suntem pe o pantă aşcendetă, evoluăm din ce în ce mai bine şi sunt mulţumit de prestaţia noastră. Oricum eu meci de meci şi antrenament de antrenament doresc să dau maximum din tot ce pot pentru ca să să evoluez din ce în ce mai bine şi să îmi ajut echipa şi sunt sigur că pot şi mai mult decât am arătat până acum.

După 4 jocuri susţinute în Divizia A ce părere ai de nivelul primei ligi din România ?

În cele 4 jocuri pe care le-am susţinut alături de Oradea pot spune că am întâlnit echipe puternice. Nivelul campionatului este unul foarte ridicat şi mă bucur de acest lucru şi pentru că evoluez într-un campionat puternic.

Ai putea compara campionatul Lituaniei cu cel al României ? Care ar fi principalele diferenţe ?

E cam greu de zis, de comparat. În Lituania sunt o grămadă de jucători tineri care joacă foarte agresiv, dar şi aici este un campionat bun. Nu şti să vă spun exact poate că am nevoie de mai mult timp ca să analizez mai bine campionatul românesc şi să mă dau apoi cu părerea.

Ce obiectiv ţi-ai impus la Oradea ?

Ca obiectiv mi-am propus să câştig cât mai multe meciuri posibile şi sunt sigur că echipa dispune de tot ceea ce e nevoie pentru a ajunge între primele patru echipe din ligă. Sper ca finalul campionatului să ne găsească acolo.

Foto: Radu Roşca
Foto flash: Andor Marton

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!