Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Jocul colectiv al Timişoarei, trădat de prestaţiile individuale!

Adrian Cojocaru

Adrian Cojocaru
21.11.2012

Jelenic a debutat în forţă la Timişoara, dar deocamdată pare un foc de paie

În meciul în care avea cea mai mare nevoie ca jucătorii săi să fie precişi, BC Timişoara a suferit mult la anumite capitole pentru că unii dintre elevii lui Predrag Badnjarevic au fost sub aşteptări. Fie că vorbim de faza defensivă, fie de cea ofensivă, Leii din Banat nu au fost aseară o haită. Remarcatul partidei a fost Zlatko Jovanovic, autor a 22 de puncte şi pase decisive, iar alături de el mai pot fi trecuţi la capitolul puncte marcate şi americanii Dominique Archie şi Delvon Johnson. Cei doi însă au avut cel puţin la fel de multe ratări câte reuşite.

Dominique Archie a izbutit 14 puncte şi s-a luptat mereu la recuperare, capitol la care a încheiat cu 7 mingi "culese". Delvon Johnson a avut 6, dar acesta din urmă a ratat aruncări importante în momente cheie. Cu 4/8 la 2 puncte şi 2/4 la libere, americanul a fost înlocuit în sfertul trei de Robert Sarovic. Nu înainte să rateze însă un slam-dunk simplu şi alte două libere, plus un coş pe recuperare ofensivă. Pe ansamblu, a pierdut disputa unu la unu cu Marton Bader. Johnson nu a părut deloc în formă şi întârzie să îşi etaleze jocul cu care a devenit liderul recuperărilor din Suedia.

Pe de altă parte, Ivan Jelenic a fost una din cele mai mari dezamăgiri ale serii. Utilizat ca titluar, muntenegreanul nu şi-a ajutat mai deloc echipa, deşi a stat 23 de minute pe teren. Fundaşul cu nr. 8 a avut doar 4 puncte în cont. Prestaţia sa a coborât mult de la primul joc în tricoul alb-violet când a impresionat. Acum, pare doar un foc de paie. Aseară, în faţa maghiarilor a fost redus la tăcere. Jelenic a avut 2/4 la aruncările de 2 puncte şi 0/5 la 3 puncte! Nu a reuşit nicio recuperare, a distribuit doar 2 pase şi a pierdut o posesie. Foarte puţin pentru un jucător de naţională.

Mult sub aşteptări a fost şi Marko Derasimovic, dar şi Dragoş Andrei care în 10 minute nu s-a remarcat decât printr-o aruncare ratată de 3 puncte. În rest, zero pe linie şi 4 faulturi comise!

Timişoara s-a bazat pe Archie şi Johnson la recuperări şi în duelurile unul la unu cu masivul Marton Bader. A reuşit doar parţial. A punctat prin Zlatko Jovanovic şi a fost trasă în jos de Jelenic. Intrat titular, Robert Sarovic a ajutat echipa doar la şuturile de la distanţă, 3/4, însă nu şi la recuperări.

Şi deşi pune accentul pe jocul de echipă, Timişoara a fost trădată de prestaţiile individuale ale jucătorilor săi.

foto: fortaviola.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!