Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Joey Sharkey este noul conducător de joc al nou-promovatei CS Vâlcea 1924

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
04.02.2024

Joey Sharkey este noul conducător de joc al nou-promovatei CS Vâlcea 1924

CS Vâlcea este una dintre echipele aflate într-o formă de zile mari la debutul fazei secunde de campionat. Gruparea din Zăvoi a obținut al doilea succes consecutiv în grupa 11-18, din tot atâtea meciuri, cu scorul de 118-106 în fața celor de la CSM Galați, la doar o săptămână după ce a depășit suta și în succesul cu Laguna București.

Trupa lui Hristu Șapera continuă să caute cât mai multe modalități de îmbunătățire a performanțelor și a cooptat un nou conducător de joc ce sosește din cel de-al doilea eșalon al Superligii Turciei. Este vorba despre Joey Sharkey, un american în vârstă de 26 de ani și înalt de 1.77 metri, absolvent al Universității Samford.

Sharkey și-a petrecut prima parte a sezonului alături de Balikeșir, unde în 16 meciuri a avut medii de 15.8 puncte, 3.8 recuperări, 9 pase decisive, precum și 4 mingi pierdute cu procentaje de doar 33% din acțiune, 23% de la distanță, dar și 80% de la linia de libere.

Noul point guard al vâlcenilor și-a petrecut cariera de profesionist în cinci țări diferite. El a debutat în divizia a doua a Bundesligii, la Tigers Tubingen, pentru ca în al doilea sezon să joace pentru două echipe din Polonia, Legia Varșovia și Pszczolka Start Lublin, dar și pentru altele două din G-League, Delaware Blue Coats și Birminghan Squadron. Stagiunea anterioară și-a petrecut-o în Suedia, la Sodertalje.

Sharkey are ocazia să debuteze chiar peste o săptămână. În etapa următoare din grupa 11-18, CS Vâlcea are un duel de foc, cu una dintre cele mai bine clasate echipe din faza a doua de campionat. Gruparea nou-promovată va juca în deplasare, cu CSM Târgu Jiu.

*foto: samford.edu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!