Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Jonathan Dupre şi Franko Filipovic sunt ultimele noutăţi ale BC Perla Harghitei Miercurea Ciuc

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
13.08.2012

Jonathan Dupre şi Franko Filipovic au ajuns la o înţelegere, în cursul zilei de azi, cu BC Perla Harghitei Miercurea Ciuc. În vârstă de 24 de ani, Dupre măsoară 2.03m, cântăreşte 95kg şi evoluează pe poziţia 4. Sportivul de origine americană se află la primul contract peste Ocean, ultimii doi ai petrecându-i la Maine RC (D-League) respectiv Okinawa (SUA).

Absolvent al universităţii Pepperdine, Dupre a evoluat în perioada 2008-2011 în NCAA. Acesta a înregistrat medii modeste, cel mai bun sezon fiind 2009-2010 când sportivul a avut o linie statistică de 6.6 puncte şi 3.5 recuperări per meci. Dupre a început sezonul recent încheiat alături de Maine Red Claws, însă a fost îndepărtat de la echipă pe 21 noiembrie 2011.

Întreaga sa linie statistică, din perioada universitară, o puteţi vizualiza în cele ce urmează:

Al doilea sportiv transferat este Franko Filipovic, un croat care împlineşte azi vârsta de 25 de ani, măsoară 2.03m şi evoluează pe poziţiile 3-4. Filipovic se află la primul contract în afara Croaţiei, ultimii ani petrecându-i la Skrljevo(Liga a 2-a), Kvaner 2010(Liga 1), Cedevita Zagrev(Liga 1), Borik(Liga 1) şi Otok Ugljan(Liga a 2-a).

Apogeul carierei s-a consemnat în anul 2007-2008 atunci când a evoluat două meciuri în EuroCup, împotriva echipei BC Strumica 2005 având medii de 20 de minute, 10.5 puncte şi 4 recuperări. Sezonul trecut l-a petrecut la echipa clasată pe locul 3 în Liga Nordică a divizii secunde, fiind principalul marcator al acestei echipe.

Ambii au semnat un contract valabil pe un an.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!