Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Jonte Flowers și-a anunțat retragerea din activitate

Jonte Flowers și-a anunțat retragerea din activitate

Americanul Jonte Flowers a anunțat prin intermediul rețelelor de socializare retragerea din activitatea de baschetbalist profesionist. Adus în România de Asesoft Ploiești acesta a activat 3 sezoane și jumătate în Liga Națională de Baschet Masculin.

Jonte Flowers , acum în vârstă de 32 de ani, a absolvit studiile Winona State University(NCAA2). După absolvirea facultății și câștigarea a două titluri de campion în NCAA 2(2006 și 2008) acesta a venit în Europa pentru a-și începe cariera de baschetbalist profesionist, carieră ce avea să cuprindă 11 sezoane. Americanul a jucat pentru Solna Vikings( Suedia), JA Vichy(Franța), Hyeres-Toulon (Franța), Kataja (Finlanda), Asesoft Ploiești(România), Fortitudo Bologna(Italia), BC Timișoara(România), Juventus Utena(Italia), CSA Steaua(România), Trefl-Sopot ( Polonia).

Recunoscut pentru calitățile sale defensive acesta a impresionat la Kataja înregistrând medii statistice de 17,1 puncte, 2,6 intercepții, 2,4 pase decisive, 6,1 recuperări pentru un indice de 19.4 la capitolul eficieță.

Evoluțiile foarte bune din Finlanda l-au adus la Asesoft Ploiești , formație alături de care a câștigat două titluri de campion ale României(2014,2015). În sezonul 2013-2014 acesta a jucat doar 11 partide pentru ploieșteni suferind o accidentare la genunchi. Revenit după accidentare, sezonul 2014-2015 a fost cel mai bun sezon al său în România cu medii de 14 puncte pe meci, 2,9 pase decisive, 5,9 recuperări și 2,6 intercepții pentru un indice de 16,9 la capitolul eficiență.

Ultimul sezon din carieră l-a găsit pe acesta la Trefl Sopot în Polonia unde a terminat cu medii de 5,1 puncte , 1,3 pase decisive, 1,3 intercepții și 4,8 recuperări.

În mesajul său de pe Facebook acesta își anunță fanii ca următorul său domeniu de activitate va fi cel al imobiliarelor, fostul baschetbalist reușind să-și obțină licența de agent imobiliar.

*foto: eurocupbasketball.com

**foto: facebook Jonte Flowers

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!