Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Jordan Taylor, o nouă prestație decisivă pentru London Lions

Jordan Taylor, o nouă prestație decisivă pentru London Lions

Etapa a 12-a din BKT EuroCup s-a încheiat cu un duel extrem de intens între London Lions, formație ce a avut o evoluție foarte solidă în această stagiune, și Prometey, grupare care începe să redevină forța din sezonul precedent.

Elevii lui Petar Bozic au controlat prima repriză, la finalul căreia conduceau cu 51 la 42, însă jucătorii lui Ronen Ginzburg au revenit după pauză și, în actul decisiv, au trecut la conducere, punându-le mari probleme adversarilor.

Cu trei minute înainte de final, Prometey avea un avantaj de trei posesii, 87-80, și părea că London Lions va încasa a doua înfrângere consecutivă în EuroCup. Două minute și jumătate mai târziu, cu 25 de secunde rămase, Rob Gray i-a dus pe ucraineni la o diferență de cinci puncte: 88-83.

A urmat un and-one rapid al lui Tarik Phillip, iar britanicii s-au apropiat la doar două puncte de adversari. După repunere, Jordan Taylor, fostul jucător al lui U-BT Cluj-Napoca, a făcut o intercepție și a salvat mingea de la a ieși în out, pasându-i lângă coș lui Luke Nelson. Acesta a ratat, dar Sam Dekker a recuperat, i-a pasat lui Tarik Phillip, iar fundașul i-a pasat imediat înapoi.

Dekker a înscris de la distanță și scorul a devenit 89 la 88 pentru London Lions. Ginzburg a solicitat imediat un time-out și, după repunere, mingea a ajuns la Caleb Agada, însă acesta a fost blocat de o apărare foarte bună a aceluiași Taylor și aruncarea sa nu și-a atins ținta, astfel că londonezii au obținut victoria.

Cei mai buni jucători ai învingătoarei au fost Gabe Olaseni (19 puncte, 10 recuperări, 4 pase decisive), Sam Dekker (16 puncte, 5 recuperări, 4 pase decisive), Conor Morgan (16 puncte, 7 recuperări, 4 pase decisive), Matt Morgan (12 puncte, 6 pase decisive, 2 recuperări) și Tarik Philip (10 puncte, 6 pase decisive, 3 recuperări).

De partea cealaltă, s-au remarcat Ron March (26 de puncte), Caleb Agada (23 de puncte, 4 recuperări, 4 pase decisive) și Ondrej Balvin (14 puncte, 16 recuperări, 4 pase decisive).

Datorită acestui rezultat, London Lions a ajuns la un bilanț de nouă victorii și doar trei înfrângeri și se situează pe poziția a treia în grupa A. În schimb, Prometey are șase meciuri câștigate și tot atâtea pierdute și se află pe locul șase.

Jordan Taylor a fost, așadar, decisiv încă o dată pentru echipa sa, dovedind că este un jucător extrem de clutch. În campionat, fundașul american a reușit de două ori în acest sezon să înscrie aruncări în ultima secundă, trimițând jocurile în prelungiri.

Mai exact, în duelul cu Caledonia Gladiators, Taylor a marcat pentru a duce scorul la 83-83, însă apoi London Lions a pierdut în overtime (94-100), iar apoi, în disputa cu Manchester Giants, veteranul în vârstă de 34 de ani a înscris pentru 82 la 82 și, de această dată, londonezii s-au impus cu 99 la 91.

Așadar, chiar dacă nu are un rol foarte important, Jordan Taylor se dovedește a fi decisiv pentru echipa sa, contribuind din plin cu experiența pe care o are. În EuroCup, acesta are medii de 6.1 puncte, 4.2 pase decisive, 2.3 recuperări și 1.4 intercepții iar, în campionat, adună 7.1 puncte, 4.6 pase decisive și 2.2 recuperări.

*foto: euroleaguebasketball.net

10 comentarii la aceasta stire:
  • Ianis :

    Profesionistul
    Se simte ca nu mai alearga prin “paduri” si ca nu-si mai ia concedii in mijlocul sezonului.

    M-as bucura sa prindem play-off-ul si sa picam cu ei pentru a vedea cum se raspunde la arogantele lui.

    cu 4 luni în urmă (21.12.2023)
    • Benjamin:

      Taylor
      Eu zic ca noi, suporterii am luat-o prea personal si nu e cazul. Omul si-a vazut intresul si aia e.. ca el multi, probabil.
      Nu e un comportament profesionist, dar pentru aia omul isi vede de cariera lui si se pare ca o face bine.
      Eu sincer nu m-as bucura sa prindem cu London Lions.. ne-ar da cu terenul in cap pe stilul JL Bourg. E un stil de joc inconfortabil pentru echipa noastra.

      cu 4 luni în urmă (21.12.2023)
    • varu silvois:

      mi-as fi dorit "desecretizarea" dosarului
      privind jucatorul Taylor. Doar putem presupune cauza si implicit de ce nu s-a dat publicitatii motivvul despartirii. Cert este ca nu am reusit cu Jones sa betonam postul de PJ. MereU nUmai U

      cu 4 luni în urmă (21.12.2023)
    • U BT Cluj-Napoca Delekon:

      Omul
      E responsabil pentru o mare parte din dificultățile din sezonul trecut. Cand a vazut ca tre sa duca greul pe pozitia lui, cu multe minute si necesar de a marca consistent, a fugit si a preferat un rol mai usor la Londra.

      Tot respectul pentru Bryce, pentru efortul depus.

      cu 4 luni în urmă (21.12.2023)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      :))))
      Ce simpatici sunt fanii adevărați, când au impresia că dețin adevărul absolut.. Sunt atât de aroganți încât nici nu mai verifică cifrele, să vadă dacă credințele lor au bază în realitate..
      Sezonul trecut, după despărțirea de U-BT, Taylor a jucat 11 meciuri pentru LL în Eurocup, cu medii de 31 minute pe meci, 11 puncte și peste 5 pase... Ce să mai spui, clar un rol mult mai ușor, mai ceva ca la Cojocna Băi...

      cu 4 luni în urmă (21.12.2023)
    • Ricardo:

      Gyke
      Perfect de acord cu tine, dar JT s-a comportându-se neprofesionist în relația cu U BT. Poate și clubul are o parte de vina nu zic nu. Pe de alta parte este absolut clar ca este un jucător de mare valoare dar eu îl prefer oricând pe BJ actualul pg. Nu vreau sa fac o comparație între cei doi dar mie îmi place sa ca joc mai mult BJ !

      cu 4 luni în urmă (21.12.2023)
    • Benjamin:

      @Delekon
      Un rol mai usor la Londra? Sincer, ma-ndoiesc. Cifrele arata mai degraba o asumare a rolului decat fuga de responsabilitate.
      Cat despre faptul ca el e cauza dificultatilor de anul trecut.. nu stiu ce sa zic. Nu detin eu adevarul, dar cred ca daca esti o echipa buna, poti sa te regrupezi dupa ce iti pierzi PG-ul care a jucat 15 meciuri. Nu zic ca e usor pt ca ti-ai creat toata strategia si pregatirea pe baza lui, dar lucrurile astea se intampla in sport si conteaza cum raspunde clubul. Inlocuitorii au fost mediocrii, dar cu toate astea nu ne-am facut de rusine in Europa si pe plan intern am castigat totul.

      cu 4 luni în urmă (21.12.2023)
    • U BT Cluj-Napoca Delekon:

      @gyke
      Ai dreptate ca nu am verificat cifrele, my bad. Cand am scris, m-am bazat pe urmatoarele fapte:

      1. Taylor a spus cu gura lui ca nu e dispus sa accepte regimul de viata de la U. S-a plans in principal de antrenamente, dar este cunoscut faptul ca rotatia noastra e scurta din cauza lipsei jucatorilor autohtoni si asta duce la oboseala. Cand ai peste 30 de ani nu te mai recuperezi asa usor. Nu totata lumea e ca Richard sau Stipe.
      2. Declaratia de asta vara a lui Silvasan in care descria motivele pentru care jucatorii nu vor sa vina la noi, de exemplu deplasările de 8 ore cu autocarul peste munți. Sunt oameni care refuza asta din principiu, si sunt convins ca la LL nu au problema asta.

      Dincolo de cifre, aducerea si ulterior plecarea lui Taylor era sa ne coste intreg sezonul. Daca vrem sa progresam, trebuie sa fim onesti cu problemele pe care le avem. E mai greu sa joci la U decat la LL, dupa mine.

      cu 4 luni în urmă (21.12.2023)
    Raspunde
  • Silvois :

    Ma baieti,
    da nici Cluju nu-i Londra, oricat am trage de adevaruri ...

    cu 4 luni în urmă (21.12.2023) Raspunde
  • Silvois :

    Recunosc
    faptul ca nici nu ma omor dupa Jones, mi se pare tot timpul ca e frate cu Sheperd, aceeasi alura, acelasi dribling precipitat cu final imprevizibil, dar, da, o clasa peste, totusi. Taylor era din categoria lui Brown, care mie mi-a placut foarte mult ...

    cu 4 luni în urmă (21.12.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!