Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Josh Bostic se retrage din activitate și va face parte din staff-ul lui Houston Rockets

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
16.07.2023

Josh Bostic se retrage din activitate și va face parte din staff-ul lui Houston Rockets

Josh Bostic, baschetbalistul care a evoluat la CSM Oradea în stagiunea precedentă, s-a retras din activitate și va face parte din staff-ul celor Houston Rockets în următoarele două sezoane.

Bostic a sosit la Oradea la finalul lunii ianuarie a acestui an, de la Anwil Wloclawek, unde a fost înlocuit de Victor Sanders, fostul jucător al lui U-BT Cluj-Napoca. El a prins 18 meciuri în LNBM pentru vicecampioana României, în care a avut medii de 7.8 puncte, 2.7 recuperări și 1.6 pase decisive în 20 de minute per partidă.

De-a lungul carierei sale, pe lângă Anwil și CSM Oradea, americanul în vârstă de 36 de ani a mai jucat la Kyoto Hannaryz, New Mexico Thunderbirds, Liege, Belfius Mons-Hainaut, Elan Chalon, Spartak Saint-Petersburg, Spirou, VEF Riga, Juvecaserta, Zadar, Dinamo Sassari, Arka Gdynia, Reggio Emilia și New Basket Brindisi. El este absolvent al Universității Findlay.

Josh Bostic a anunțat, prin intermediul rețelelor sociale, că se retrage și a lăsat un mesaj despre ce au însemnat cei 14 ani de carieră pentru el:

„Wow, a venit în sfârșit vremea [să mă retrag]. 4 continente diferite, 12 țări diferite în care am locuit. 14 ani în care am practicat acest sport la nivel profesionist. Wow. Japonia, Belgia, Italia, Croația, Rusia, Franța, Letonia, Coreea de Sud, Egipt, Polonia și România. Toate aceste țări au un loc special în inima mea din motive specifice. Baschetul mi-a schimbat viața și Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru că mi-a permis să maximizez oportunitățile pe care jocul mi le-a oferit. Aș putea să vorbesc ore în șir despre experiențele și poveștile pe care le-am acumulat de-a lungul ultimilor 14 ani, însă cel mai important lucru învățat este respectul. America este o țară extraordinară. Dar este cea mai bună? Asta depinde de cum privești. Însă, indiferent de unde ești, respectul te va ajuta mult. Îi încurajez pe toți prietenii și membrii familiei mele să iasă, să vorbească cu oameni care nu arată ca și ei și să învețe despre alte culturi și tradiții. Trebuie să scăpăm de această mentalitate etnocentrică și să îmbrățișăm o mentalitate a înțelegerii și compasiunii. Lumea este, cu adevărat, un loc minunat și mă simt foarte binecuvântat că am avut oportunitatea de a vedea o mare parte din ea.

Acestea fiind spus, mă retrag oficial din baschet. Am acceptat poziția de antrenor responsabil cu dezvoltarea jucătorilor la Houston Rockets și voi fi la această echipă în următorii doi ani. Sunt mai mult decât entuziasmat pentru acest capitol. În continuare sunt doar un copil din partea de vest a Columbus, Ohio. În continuare sunt dornic să fiu cel mai bun. Doar am renunțat la maiou și am luat fluierul de antrenor.

Vă iubesc pe toți și Dumnezeu să vă binecuvânteze!”

Până la acest moment, Leii Roșii nu au anunțat vreo noutate pentru stagiunea 2023/24, dar au reușit să își asigure serviciile lui Kris Richard, Erick Neal, Tudor Gheorghe, Cătălin Baciu, Bobe Nicolescu, Enzo Vescan și Luca Năstruț. Cristian Achim va rămâne tehnicianul bihorenilor.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!