Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Josh Cunningham completează lotul lui FC Argeș

Josh Cunningham completează lotul lui FC Argeș

FC Argeș Pitești a ajuns la un acord cu americanul Josh Cunningham, acesta completând lotul argeșenilor pentru stagiunea 2022/2023.

Cunningham, în vârstă de 26 de ani și înalt de 203 cm, a petrecut stagiunea 2021/2022 în Bosnia-Herțegovina, la formația Borac Banja Luka. Acolo a bifat 30 apariții și a contribuit cu 8.6 puncte, 5.3 recuperări și 0.7 intercepții.

În ABA League 2, competiție în care Banja Luka a evoluat, americanul care poate juca pe poziția 4 a încheiat cu al doilea cel mai bun procentaj la aruncările de două puncte, 73%, având medii de 10.3 puncte, 5.6 recuperări, 0.7 pase decisive și 0.9 intercepții.

Pe lângă sezonul petrecut în Bosnia, noul jucător al Argeșului a evoluat în Olanda pentru ZZ Leiden, în Noua Zeelandă pentru Zerofees Southland Sharks și în G-League la Westchester Knicks. El este absolventul colegiului Dayton din SUA.

FC Argeș i-a transferat în această vară pe Tudor Fometescu, Andreja Milutinovic, Dragan Zekovic, Trey Freeman și Alin Andrieș, iar Mihai Gavrilă a revenit. Sub comanda lui Milan Mitrovic, noul antrenor al piteștenilor, vor evolua și Mihai Măciucă, Lucian Chirof, Radu Voinescu, Nikola Jevtovic, respectiv tinerii Valentin Dănescu și Flavius Ioniță.

*foto: fiba.basketball

1 comentariu la aceasta stire:
  • Csm.O :

    Pitești
    Mie nu mi se pare că Piteștiul e sub ce a fost anul trecut. Cred că PG ul va fi peste ce a fost Seppala sezonul trecut. Zekovic și Cunningham mi se par cel puțin la același nivel cu Thorton - Fitzpatrick, poate Fitz era mai bun defensiv dar Zeko are aruncare de la distanță mult mai bună. Au plecat Gajovic și Jeremic dar a venit Milutinovic care mi se pare un jucător foarte bun, mai rapid și mai bun la aruncări de 2 pct și pătrunderi in comparație cu Jerry. Singurul minus îl văd la faptul că vor merge doar pe 5 jucători străini. Probabil s a luat această decizie pentru că au 4 români la pozițiile mici, unde Măciuca va beneficia de cele mai multe minute. Fometescu și Voinescu cred că vor beneficia și ei de minute bune, ținând cont și de noua regulă iar Gavrilă și Andrieș vor fi jucători de lot, cu 4 8 minute pe meci. Urmăresc cu interes primul sezon ca principal al lui Milan, dar cred că un obiectiv realist pentru Pitești în acest sezon ar fi locul 6.

    cu 1 an în urmă (17.08.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!