Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Jovan Novak este noul conducător de joc al lui CSM Ploiești

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
29.06.2016

CSM Ploiești a anunțat transferul lui Jovan Novak, jucător care a evoluat în sezonul trecut în  Polonia de la Turow Zgorzelec, echipă la care a activat și Vlad Moldoveanu, și în Serbia la KK Metalac Valjevo.

Născut pe 8 noiembrie 1994 la Vrsac, Jovan Novak măsoară 1.88 metri, cântărește 85 de kilograme și este un conducător de joc, care poate acoperi și poziția 2, cea de fundaș ofensiv.

În sezonul precedent, Novak a jucat 32 de partide în Polonia pentru Turow Zgorzelec și alte 6 în Serbia pentru Metalac Valjevo. În Polonia el a terminat cu medii statistice de 11.8 puncte, 3.0 pase decisive și 2.4 recuperări, în 23.7 minute petrecute pe parchet. În cele 6 meciuri jucate în țara natală pentru echipa din Valjevo, conducătorul de joc a acumulat în medie pe meci 12.0 puncte, 5.8 pase decisive și 2.2 recuperări.

Jovan Novak și-a început cariera la o vârsta frageda, debutând în prima ligă din Serbia pentru KK Vrsac. El a mai trecut apoi pe la Radnicki Kragujevac și Vojvodina, ca în sezonul precedent să evolueze pentru cele două echipe amintite mai sus.

La nivel de juniori, Jovan Novak a cucerit cu naționala Serbiei medalia de argint la Campionatul Mondial U19 din 2013 organizat în Cehia, iar în 2014 în Grecia a pus mâna pe medalia de bronz la Campionatul European U20.

Jovan Novak este al doilea jucător străin anunțat de CSM Ploiești, după Angel Nunez. Pentru sezonul viitor au mai fost înregimentați, președintele Cătălin Burlacu cel care va mai activa un sezon, George Toth și Baris Aktas.

foto: ksturow.eu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!