Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Jovanovic și Archie remarcații Timișoarei în fața unei echipe extrem de solide

Adrian Micinic

Adrian Micinic
20.11.2012

BC Timișoara a pierdut meciul disputat în propriul fief, în copmania lui Szolnok Olaj KK, nimeni alta decât campioana în exercițiu a Ungariei și semifinalistă a precedentei ediții în FIBA EuroChallenge. Meciul contând pentru etapa a 3-a în prima fază a competiției organizate sub egida FIBA Europe, desfășurat la Sala Constantin Jude, s-a încheiat cu scorul de 80-93.

În condițiile în care maghiarii au controlat în permanență tabela de marcaj printr-un joc excelent în tranziție ofensivă, completat de un joc colectiv fluent și care a permis jucătorilor maghiari să arunce la coș din poziții necontestate s-a ajuns la situația în care Szolnok a avut un procentaj de 72% la aruncările de două puncte, respectiv 91% la linia de pedeapsă după 40 minute de joc.

La precizia consemnată în aruncări, Szolnok a adăugat și superioritate din punct de vedere fizic. Aceasta a fost mai mult decât vizibilă la experimentatul Marton Bader, unul dintre cei mai eficienți și valoroși jucători din Liga Adriatică. De altfel, la finalul partidei, Szolnok a avut un avantaj de 37-23 la recuperări. În condițiile în care a avut un procentaj net superior Timișoarei la aruncări.

Remarcații Timișoarei în această partidă au fost Zlatko Jovanovic și Dominique Archie. Cei doi s-au remarcat încă de la început, ei marcând primele 19 puncte ale alb-violeților în această confruntare. Deloc surprinzător, cei doi au fost principalii marcatori ai vicecampioanei României și la finalul partidei.

Jovanovic a bifat 34 minute de joc, perioadă în care a totalizat 3/4 la aruncările de două puncte, 4/9 la trei puncte și 4/5 la linia de pedeapsă pentru un total de 22 puncte, A adăugat 5 pase decisive, 3 recuperări și 3 intercepții cu tot atâtea mingi pierdute pentru un coeficient de 23 la eficiență.

Archie a avut 5/9 la aruncările de două puncte, 1/4 la trei puncte și 1/2 la linia de pedeapsă pentru un total de 14 puncte. Americanul a avut 7 recuperări, 5 pase decisive, 2 intercepții și un capac cu o posesie pierdută pentru un index de 20 la eficiență.

1 comentariu la aceasta stire:
  • SCM Timișoara sorin :

    pacat
    Meciul a inceput de la 0-9,iar la valoarea unui asemenea meci s-au ridicat doar Archie si Jovanovic.Totusi,nu intelegem multi de ce il tot bagi in meci pe Popescu,care a si fost lovit puternic la arcada,continui cu el accidentat cand pe banca il ai pe Paltinisanu si nu te folosesti de el intr-un meci in care esti dominat sub panou. Experinta ungurilor si faptul ca Jonhson nu a marcat nici un punct pana dupa pauza mare au facut aseara diferenta.

    cu 11 ani în urmă (21.11.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!