Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

JT Shumate va bifa primul sezon la nivel profesionist, alături de CSO Voluntari

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
27.07.2023

JT Shumate va bifa primul sezon la nivel profesionist, alături de CSO Voluntari

CSO Voluntari a bifat o nouă mutare în rândul jucătorilor străini pentru stagiunea 2023/24. Gruparea ilfoveană a transferat un baschetbalist debutant, direct din NCAA. Este vorba despre JT Shumate, american ce a evoluat ultima dată la Toledo University.

Shumate, o extremă în vârstă de 24 de ani, măsoară 2.01 metri. El și-a petrecut ultimii trei ani reprezentând echipa Universității Toledo în liga colegiilor din Statele Unite ale Americii. În stagiunea recent încheiată, el a avut medii de 16 puncte, 4.8 recuperări, 1.3 pase decisive și 1.2 capace.

Una dintre principalele calități ale lui JT este precizia din spatele arcului de cerc. El a avut un procentaj de 44% al aruncărilor de la distanță cu un total de 3.53 încercări pe meci în cariera sa în NCAA. Acest lucru a atras atenția unor echipe precum Indiana Pacers sau Los Angeles Lakers, care au fost interesate de a îl drafta în vara acestui an. Shumate a jucat un meci pentru echipa de Summer League a lui Toronto Raptors.

După transferul lui JT Shumate, numărul străinilor din lotul lui CSO Voluntari crește la cinci: Marreon Jackson, Keyshawn Feazell, Rashard Odomes și Trevon Allen sunt ceilalți patru. Nucleul de jucători autohtoni îi conține pe Lucas Tohătan, David Vida, Titus Nicoară, Alexandru Olah, Laszlo Polyak, Cristian Cotoară, Mihail Miseailo, Robert Dan și Ionuț Voicu.

*foto: utrockets.com

2 comentarii la aceasta stire:
  • uplifter :

    Voluntari
    Foarte interesanta echipa au.
    La romani stau foarte bine, cu 4-5 oameni care vor intra intr-o rotatie ok.
    La straini, ca niciodata, au mers pe jucatori fara un CV atractiv, dar jucatori tineri si cu siguranta de valoare, gata sa se remarce.
    Atletici, rapizi si agresivi, asa par sa fie cei 5.
    Totusi, pare greu de crezut ca intr-o serie de playoff contra unei echipe cu jucatori valorosi si experimentati, sa obtina ceva deosebit.
    Pt mine Voluntari va fi o echipa de urmarit.

    cu 9 luni în urmă (27.07.2023) Raspunde
  • Suporterrrr :

    Pe de alta parte
    Din cei 5 jucatori tineri poate 2 nu o sa se ridice la nivelul asteptarilor.. pe mine nu ma impresioneaza prea tare echipa pe care si-au construit-o, au urmat oarecum modelul lui Dinamo de sezonul trecut, cand au semnat toti romanii posibili si nu au facut nimic. Mai multe astept de la Craiova si cred ca si Brasov, desi nou-promovata, au un buget destul de mărișor.

    cu 9 luni în urmă (27.07.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!