Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Jucătorii lui U-BT Cluj vor participa la împădurirea unui teren de la marginea orașului

Eduard Popa

Eduard Popa
21.03.2019

u bt cluj padure

Suporterii celor de la Universitatea Cluj vor organiza duminică, 24 martie, o acțiune dedicată Centenarului clubului clujean. Astfel, membrii Peluzei Șepcilor Roșii vor participa la împădurirea unei zone aflate între municipiul Cluj-Napoca și comuna Florești. Activitatea poartă denumirea „Pădurea Unor Inimi Românești” și a pornit de la ideea regretatului Radu Țenter, membru în peluza Șepcilor Roșii care și-a pierdut recent viața în urma unui tragic accident de mașină. La această acțiune vor participa și baschetbaliștii de la U-BT Cluj.

Yosef Krishan, membru al Peluzei Șepcile Roșii, a povestit că ideea a fost a lui Radu Țenter, fiul fostului selecționer al României, Marcel Țenter:

„Acțiunea ”Pădurea ”U”nor Inimi Românești” a început în urmă cu șase luni, când, în urma unui sondaj realizat printre suporterii Universității Cluj, am ajuns la concluzia că cel mai frumos proiect pe care l-am putea face noi, ca suporteri, pentru Universitatea și pentru comunitatea Clujului ar fi o împădurire. Regretatul nostru prieten Radu Țenter a venit cu ideea de a crea o inimă, dacă se poate chiar undeva în oraș”, a spus cel poreclit „Arabul”, pentru Radio România Cluj.

La împădurirea de duminică, alături de fanii de la Peluza Șepcilor Roșii, vor participa și o parte dintre sportivii lui U. Printre aceștia se vor număra și baschetbaliștii de la U-BT Cluj:

„Decizia de a participa am luat-o datorită faptului că împreună suntem U, așa cum avem și un hastag. Chiar dacă ne separă faptul că unii sunt în teren, unii în afara terenului, U și spiritul lui U cred că este în fiecare dintre noi. Este o acțiune foarte frumoasă și o să fim prezenți. Noi o să avem meci sâmbătă, încă nu știm exact numele jucătorilor care vor veni, dar o să încercăm să venim cât de mulți putem. Și, alături de seniori, încercăm să aducem cât mai mulți juniori ai clubului”, a povestit vicepreședintele secției de baschet, Mircea Cristescu.

Și echipa de fotbal a postat un mesaj pe facebook cu ocazia acestui eveniment: 

Acțiunea a fost gândită astfel încât să fie una durabilă, iar în acest sens fanii au apelat la sprijinul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca. Suporterii vor planta o pădure în formă de inimă, care va avea în mijloc litera U. Contururile celor două simboluri vor fi evidențiate prin pini negri, iar în interiorul inimii vor fi plantați puieți de păducel roșu. Zonele exterioare vor fi împădurite cu sălcioară, vișin turcesc și corn. Pentru ca arborii plantați să aibă o rată mare de prindere, în vârful dealului au fost amenajate și două rezervoare de apă, care vor iriga puieții plantați. 

3 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    csm
    Barnette a revenit!!!!!
    Fiind vorba de reluarea colaborarii nu este considerat trandfer, asa ca va putea juca.

    Hai CSM!

    cu 5 ani în urmă (22.03.2019) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca trt :

    soso...
    Ii dorim multa sanatate lui Sean.Doar ca tu postezi la un articol de suflet pentru fanii lui "U"! #impreunasuntemU.Nu te vom uita niciodata,Radu Tenter!

    cu 5 ani în urmă (22.03.2019)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      csm
      Scuze! (era ultimul articol de pe site)

      cu 5 ani în urmă (22.03.2019)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!