Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Jukka Toijala: „Richard aproape ne-a omorât de unul singur”

Eduard Popa

Eduard Popa
25.03.2018

jukka toijala steaua oradea

CSM Steaua Eximbank București a obținut o victorie spectaculoasă în fața celor de la CSM CSU Oradea, scor 85-80, în ultima etapă a primei faze din sezonul regulat al LNBM.

Antrenorul Stelei, Jukka Toijala, a comentat pentru totalbaschet.ro victoria împotriva bihorenilor.

„A fost o bătălie dură. Am controlat meciul în prima repriză, am fi putut avea un avantaj mai mare. Dar ei au intrat în a doua repriză foarte bine, am avut probleme fără Brandon Taylor, cu Georges Darwiche bolnav și apoi am rămas și fără Runkauskas și Lapornik. Au pus foarte multă presiune pe fundașii noștri și nu am putut să construim cum trebuie ofensiva. În același timp am lucrat foarte mult în defensivă. Richard aproape ne-a omorât de unul singur. De asemenea, au înscris 8 puncte cu aruncări miraculoase. Asta înseamnă 10% din punctele înscrise de ei. Foarte mult. Sper ca norocul lor împotriva noastră să se termine acum. E prima dată când ajungem în ultimele cinci minute și întoarcem soarta meciului. Ne-am luptat până la capăt. A fost o experiență foarte bună pentru echipă și am înțeles că trebuie să luptăm până la capăt.”

Toijala spune că încă nu știe exact când se va putea baza pe Brandon Taylor:

„Georges încă mai are probleme cu piciorul și a fost și bolnav, în timp ce pe Brandon îl așteptăm la antrenamente. E day-by-day. Dar nu știu dacă va fi disponibil marți. Vom vedea. În acest moment, cu opt jucători străini, îi jucăm pe cei sănătoși”.

Tehnicianul finlandez a vorbit și despre lupta din Top 6:

„Chiar dacă suntem pe locul 5, suntem la egalitate cu locul 3. Eu așa privesc lucrurile. Dacă vrei să ajungi în primele două locuri, trebuie să joci foarte bine în Top 6. Sunt 10 jocuri și va fi foarte dur să câștigi măcar jumătate dintre ele. Săptămâna viitoare jucăm cu Cluj și Sibiu. Nu pare deloc un program ușor, dar va fi o experiență excelentă pentru echipa noastră”.

De asemenea, Jukka a povestit și ce așteptări are de la duelul de marți cu U-BT Cluj:

„Am avut o experiență pozitivă cu ei pe terenul nostru. Cred că am făcut un meci decent și în deplasare, am fost în joc până cu 5 minute rămase din meci. Cred că avem match-up-uri bune cu ei. Să văd dacă mi se fac bine băieții până atunci și vom avea o energie pozitivă.”

*foto: sportpictures.eu

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea adrian.or :

    Adrian.or
    Cam asa si joaca baiatul asta, de unul singur, nu ca asa vrea, da nu are cu cine. Un management al contrastelor, care vede jucatori ca el da nu e in stare sa gaseasca un 4 proaspat.

    cu 6 ani în urmă (25.03.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!