Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Jukka Toijala și-a prelungit înțelegerea cu naționala Estoniei

Jukka Toijala și-a prelungit înțelegerea cu naționala Estoniei

Trecut în cariera sa de antrenor și prin România, la Steaua CSM EximBank București, Jukka Toijala rămâne selecționerul Estoniei cel puțin până în februarie 2026, anunță Federația de Baschet a Estoniei pe site-ul oficial.

Tehnicianul finlandez în vârstă de 50 de ani este pe banca tehnică a selecționatei baltice din octombrie 2019 și în vara anului curent a participat la EuroBasket 2022. La întrecerea continentală, Estonia a fost în grupa C alături de Italia, Ucraina, Croația, Marea Britanie și Grecia, obținând un succes în fața britanicilor. Balticii au pierdut la limită meciurile cu Ucraina (73-74) și Croația (70-73).

În calificările pentru Campionatul Mondial din 2023, Estonia este în grupa J și are ultimele două jocuri în februarie 2023, pe teren propriu cu Slovenia și ulterior în Suedia. Balticii au 2-8 bilanț în această grupă.

Toijala a vorbit pentru basket.ee după semnarea noului contract, amintind printre altele obiectivul pentru perioada următoare. „Țelul este calificarea la Campionatul European din 2025. Este posibil să atingem un rezultat mai bun cu această echipă în 2025, dacă mizăm în continuare pe strategia noastră. Ne dorim ca aria de selecție să fie cât mai mare. Este încă destul timp până în 2025, dar vrem să ajungem la Campionatul European și să avansăm din grupe”. Interviul poate fi citit în întregime AICI.

*foto: fiba.basketball

1 comentariu la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    nice
    Probabil ar fi fost cap de lista la Voluntari, daca era disponibil.
    Ramane sa asteptam.

    cu 1 an în urmă (22.11.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!