Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Juniorii lui U-BT Cluj, victorie la debutul în Liga 1 Masculin

Juniorii lui U-BT Cluj, victorie la debutul în Liga 1 Masculin

Sâmbătă, 12 octombrie, odată cu Liga Națională a început și Liga 1, al doilea eșantion ca valoare din România. În prima etapă, U-BT Cluj-Napoca 2, cu o echipă foarte tânără, a reușit să se impună în fața lui CS Rapid București cu scorul de 85-73.

Primul sfert a fost unul în care s-au marcat multe puncte, iar jocul a fost caracterizat de echilibru. Totuși, oaspeții, antrenați de Răzvan Cenean, s-au aflat la conducere, la finalul actului inaugural: 25-21. Până la jumătatea meciului, clujenii și-au mărit avantajul cu un singur punct (44-39).

În repriza secundă, rapidiștii au încercat să întoarcă rezultatul, însă alb-negrii au evoluat foarte bine și s-au distanțat la peste zece puncte: 66-51. Ultimul sfert a fost adjudecat de către CS Rapid București, însă a fost prea târziu. U-BT Cluj-Napoca 2 a câștigat cu scorul final de 85-73.

Din tabăra învingătoare, cinci jucători s-au aflat în double-digits: David Vida (18 puncte, 10 recuperări, 4 pase decisive, 2 capace, o intercepție), Dragoș Axinte (14 puncte, 8 recuperări, 5 pase decisive, 2 intercepții), Anton Rotaru (12 puncte, 3 recuperări, 2 pase decisive, 2 intercepții), Ștefan Grasu (11 puncte, 3 recuperări, 2 pase decisive, 2 intercepții) și Modibo Diaby (10 puncte, 10 recuperări, 3 pase decisive, o intercepție, un capac).

De partea cealaltă, s-au remarcat: Bogdan Sandu (16 puncte, 7 recuperări, 2 intercepții, o pasă decisivă), Baris Aktas (15 puncte, 11 pase decisive, 3 recuperări, 2 intercepții) și Dumitru Potcoavă (11 puncte, 6 recuperări, o intercepție).

Așadar, o victorie importantă obținută de juniorii lui U-BT Cluj-Napoca în fața unei formații ce are în lot mai mulți baschetbaliști cu experiență precum Bogdan Sandu sau Baris Aktas.

În următoarea etapă, U-Banca Transilvania 2 va primi vizita lui CSM Ploiești, iar CS Rapid București o va întâlni pe BC CSU Sibiu 2.

*foto: raxsport.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!