Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Juniorul etapei 26: Bogdan Țibîrnă (CSM Oradea)

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
16.03.2012

Foto: Radu Roșca

Chiar dacă adversari i-au fost jucătorii de la Politehnica Iași, Bogdan Țibîrnă a  avut în această etapă o evoluție care cu greu nu poate fi luată în seamă și considerată drept cea mai bună a etapei dintre toți tinerii baschetbaliști români născuți după 1989.

În 23 minute de joc, Țibîrnă a avut 6/8 la aruncările din acțiune, 2/2 la linia de pedeapsă pentru un total de 14 puncte. Bogdan a adăugat 7 recuperări, un capac, o intercepție și două posesii pierdute pentru un coeficient de 23 la eficiență.

Este primul meci al lui Țibârnă în echipamentul lui CSM Oradea când depășește pragul de 10 puncte marcate și 20 la eficiență. În plus este meciul în care a bifat cele mai multe minute de joc în returul actualei ediții de campionat.

Bogdan a început ca titular dar, surprinzător, în primele 6 -7 minute a primit doar o pasa utilă. A început să devină mai prezent în atac abia la revenirea în teren, din sfertul 2, când a și marcat primele 4 puncte.  Spre finalul meciului a dat un adevărat recital sub coșul gazdelor, dar meciul era jucat, ieșenii având în teren chiar o echipă de juniori.

Daniel Onesim, colaboratorul TotalBaschet.ro din Iași, a observat că, de când a ajuns la Oradea, talentatul jucător nu mai aruncă de la semidistanță și distanță, mulțumindu-se cu finalizări din apropierea coșului. Poate că sunt indicațiile tactice ale antrenorului, poate că schemele de joc nu îl ajută să se elibereze din marcajul adversarilor, cert este că Bogdan nu mai utilizează un procedeu tehnic foarte eficient, pe care îl folosea cu rezultate excelente atât la CS Otopeni, cât și la Steaua.

În apărare Bogdan a jucat excelent. Pe lângă cele 5 recuperări defensive a reusit un capac, dar și multe intervenții, pe relația unu la unu, care pot fi asimilate acestui procedeu. Aproape toți jucătorii ieșeni care au încercat pătrunderi au fost opriți de către tânărul pivot care, pe lângă un plasament foarte bun, beneficiază de un fizic impresionant și o știință a jocului remarcabilă.

Aceste sunt motivele pentru care Bogdan Țibîrnă este, în opinia totalbaschet.ro, Juniorul etapei cu numărul 26.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!