Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Juniorul Etapei a VI-a: Bogdan Țibârnă (CS Otopeni)

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
31.10.2011

Bogdan Țibârnă este desemnat de totalbaschet.ro, pentru a doua oară în acest sezon, Juniorul Etapei. Pivotul de 20 de ani legitimat la CS Otopeni a reușit în partida pierdută la limită de echipa sa contra lui U Mobitelco, scor 82 – 84, cel mai bun meci al său în actuala stagiune a Diviziei A.

Țibârnă nu a fost titular dar a evoluat 27:23 minute. În acest timp a stabilit sau a egalat mai multe recorduri personale. Astfel, cu 14 unități în dreptul eficienței, cele 3 capace și procentajul de la aruncările de două puncte (55%) a reușit cele mai bune performanțe ale sale din acest sezon iar cu cele 13 puncte înscrise și-a egalat recordul stagional stabilit în meciul cu Sibiul. De asemenea a recuperat 4 mingi și a dat o pasă decisivă.

Pe lângă aceste cifre el a arătat pe teren agresivitatea pe care i-o cere Eugen Ilie de fiecare dată când îi face semn să se ridice de pe bancă. A cerut coechipierilor mingea, a jucat de multe ori unu la unu cu adversarul direct, ba chiar a încercat cu slam dunk peste Zoran Krstanovic. În apărare a apărut de fiecare dată bine pe rotație iar cele 3 capace stau mărturie prestației pe care a avut-o sub propriul panou.

Țibârnă a mai fost desemnat Juniorul Etapei în urmă cu două săptămâni la partida dintre CS Otopeni și CSU Ploiești. Atunci el a bifat 12 puncte, 5 recuperări și a avut un indice de eficiență de 12.

3 comentarii la aceasta stire:
  • pop :

    Felicitari!
    Bravo Bogdan Tibarna, m-ai facut fericit prin prestatia ta ca tanar jucator roman inconjurat de stranieri galonati ai campionatului. Esti unul din tinerii sportivi romani care au avut sansa sa debuteze la 18 ani sa prinda cateva minute 10 - la 19 ani si sa confirme la 20 de ani. Oare ceilalti colegi ai tai sunt ghinionisti sau nu stiu reteta ta?

    cu 12 ani în urmă (01.11.2011) Raspunde
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    rolul antrenorului
    Bogdan are talent, a muncit foarte mult, a facut si multe sacrificii dar a avut si norocul sa lucreze cu antrenori dispusi sa promoveze si sa formeze tinerii jucatori. Fostii antrenori de la Otopeni si Steaua desi croati, sarbi sau ce vor fi ei au avut curajul sa-l promoveze si sa contribuie la formarea lui. Asta face si Mandici la Craiova cu Petrisor. Bravo lui !!
    Domnul TENTER la Cluj nu gandeste la fel desi este roman si are pe banca 3 tineri jucatori de mare valoare POP, CORPODEAN si CRAINIC . Acestia nu primesc minute in teren nici cand echipa conduce cu peste 20 de puncte. Probabil asteapta meciul cu Iasul.
    Ce parere aveti d-nule POP ?

    cu 12 ani în urmă (01.11.2011) Raspunde
  • pop :

    cineva trebuie sa stie....
    ca experienta deprinsa in joc e una si una este experienta deprinsa la antrenamente.Oare ce interese au? Vazand ca Bogdan Tibarna a reusit de ce nu ar fi asta reteta? chiar federatia ar trebui sa se sesizeze si sa impuna ca in statutul echipelor sa fie incluse programe pentru tinerii jucatorii si pe baza lor sa se incheie contractele.

    cu 12 ani în urmă (01.11.2011) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!