Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Justas Tamulis, season high la debutul în Cupa României alături de BCM U Pitești

Justas Tamulis, season high la debutul în Cupa României alături de BCM U Pitești

Miercuri, 27 noiembrie, am avut parte de patru dueluri din turul secund al Cupei României, dueluri care păreau să aibă favoritele stabilite încă de la fluierul de start.Însă, CSM 2007 Focșani și CSM Mediaș au reușit să producă surprizele acestui tur și să învingă BCM U Pitești, respectiv Dinamo Știința București.

Deși alb-violeților li s-a administrat o înfrângere în deplasare la o diferență de 4 puncte, scor 88-84, am putut observa și aspecte pozitive în jocul acestora, în special performanțele individuale a cel puțin doi dintre jucători.

În 30:26 de minute petrecute pe parchet, Justas Tamulis a avut procentaje de 57% la aruncările de 2 puncte(4/7), 50% la aruncările de la mare distanță(4/8) și 100% la linia de libere(1/1), pentru un total de 21 de puncte.La acestea a adăugat 5 recuperări și 3 pase decisive, totalizând pentru un indice al eficienței de 20.

În ciuda cifrelor pe care acesta le prezenta la Sibiu în urmă cu un sezon, fiind și unul din cei mai temuți jucători din spatele semicercului, cu nu mai puțin de 7 meciuri cu cel puțin patru aruncări reușite de la mare distanță, lituanianul a început foarte slab noul sezon alături de BCM U Pitești.După 3 partide fără niciun punct înscris, acesta a spart gheața contra CSM CSU Oradea, însă nu a depășit 10 puncte( vs. CSA Steaua) și nici 2 triple reușite pe meci( vs. CSA Steaua, CSU Sibiu ). Astfel, având în vederea situația actuală a echipei, cu un bilanț de o victorie și 6 înfrângeri în LNBM, putem privi acest meci tur din Cupa României ca o „descătușare” pentru Tamulis, reacție de care cu siguranță trupa preluată de Hristu Șapera avea mare nevoie.

De asemenea, Bozhidar Avramov a bifat și el o prestație notabilă, fiind principalul marcator al piteștenilor.În cele 30:19 de minute petrecute pe parchet, acesta a înregistrat procentaje de 62% la aruncările de 2 puncte(5/8) și 44% la aruncările de la mare distanță(4/9), pentru un total de 22 de puncte.La acestea a adăugat 2 pase decisive și o minge câștigată, pentru un indice al eficienței de 14.

S-a remarcat și Devin Searcy, autorul a 18 puncte, 4 recuperări și 2 pase decisive, totalizând pentru un indice al eficienței de 18.

Returul este programat pentru data de 4 decembrie, în Sala Sporturilor Trivale, când piteștenii vor încerca să recupereze un avans de 4 puncte al trupei conduse de Mihai Petruț, în meciul decisiv al calificării în următorul tur al Cupei României.

 

*SURSA foto: facebook BCM U Pitești

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!