Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Jyles Smith este noul pivot al lui CSM Mediaș

Jyles Smith este noul pivot al lui CSM Mediaș

CSM Mediaș a anunțat transferul baschetbalistului american Jyles Smith. Acesta sosește din Bulgaria de la Levski Sofia și va juca pentru prima dată în România.

Jyles Smith s-a născut pe 7 iunie 1992. El măsoară 2.09 metri și evoluează pe poziția de pivot. A petrecut patru sezoane în NCAA la Savannah State University, după care a făcut pasul spre baschetul european. A petrecut apoi trei sezoane în Danemarca la Copenhaga Wolfpack, Horsens IC și Horsholm 79ers. A evoluat apoi în Suedia la Boras Basket, în Portugalia la CAD Madeira și apoi în Bulgaria la Levski Sofia.

În stagiunea precedentă, Smith a jucat 14 partide în țara de la sud de Dunăre și a avut medii statistice de 6.7 puncte, 4.6 recuperări, 1.6 intercepții și 1.1 capace pe meci. El a bifat 6 prezențe în FIBA Europe Cup unde a avut cifre de 5.5 puncte, 5.8 recuperări, 1.7 intercepții și 1.8 capace.

Cel mai bun sezon pentru Smith la nivel profesionist l-a reuşit în Portugalia la CAD Madeira în sezonul 2018/2019. În 33 de meciuri a avut medii de 16.8 puncte, 10.8 recuperări, 1.6 pase decisive, 2.0 intercepții și 2.0 capace.

Jyles are trei trofee în palmares, titlul în Danemarca și cupa și supercupa în Bulgaria.

„Sunt pregătit să ajung la noua echipă și să văd despre ce este vorba la noul club. Sunt încântat pentru următorul sezon și recunoscător că pot face parte din această echipă. Mă aștept la ce e mai bun, îmi propun să învăț și să ajut echipa în orice fel pot și astfel doar rezultate bune pot apărea. Sincer, nu știu prea multe despre campionatul din România, doar ce am căutat pe internet. Știu că este o ligă puternică, competitivă și încă o dată mă face pregătit și încâtat să îmi demonstrez valoarea”, a declarat Jyles Smith pentru csmmedias.ro

CSM Mediaș va conta și în sezonul viitor pe Titus Nicoară, Octavian Popa Calotă și Daniel Banciu.

foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!