Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Karel Guzman a fost eliminat în sfertul al doilea al confruntării cu CSM Oradea

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
18.03.2023

Karel Guzman a fost eliminat în sfertul al doilea al confruntării cu CSM Oradea

Karel Guzman a avut parte de o ieșire nervoasă la jumătatea sfertului al doilea al derby-ului dintre CSM Oradea și U-BT Cluj-Napoca. Baschetbalistul campioanei României a fost eliminat pentru acțiunile sale.

Totul a pornit de la un fault anti-sportiv încasat de jucătorul cubanez. Acesta l-a faultat pe Josh Bostic după ce a pierdut o minge în propria sa jumătate. Jucătorii Oradiei s-au strâns în jurul acestuia, iar aici a avut loc prima încleștare dintre cele două tabere.

Câteva momente mai târziu, după un layup al lui Markovic, Mihai Silvășan a cerut un timeout, la scorul de 35-28 pentru gazde. Markovic și Guzman s-au intersectat în drumul către băncile tehnice, iar sârbul i-a pus o piedică adversarului său. Acest lucru a iscat un nou scandal. Baschetbalistul lui U-BT Cluj nu a mai putut fi stăpânit de nimeni până când a fost retras departe de îmbulzeală. 

Decizia arbitrilor a fost să acorde câte un fault tehnic la banca fiecărei echipe, un fault anti-sportiv lui Nikola Markovic și fault descalificatoriu lui Karel Guzman. Acesta nu și-a putut stăpâni nervii nici după eliminare și a avut o reacție agresivă și la adresa lui Andrija Stipanovic, care încerca să îl calmeze.

*foto: u-bt.basketball

6 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea StayMe7o77 :

    Duh
    Asa e cand ti se urca steroizii la cap. Prea multa adrenalina si lipsa de control

    cu 1 an în urmă (18.03.2023) Raspunde
  • ovidel :

    Consecinte
    Reactie mai mult decat deplasata, indiferent de modul in care a fost provocata... 1 - 0 pentru Markovic la faza asta, dar totusi pentru nivelul ridicat de mârlanie m-a pierdut de "client" (imi era chiar simpatic pana azi). Cat despre Guzman, la fel, sper sa se ia si masuri interne la nivelul clubului. Imi era simpatic si el, dar azi a depasit orice limita :(

    cu 1 an în urmă (19.03.2023) Raspunde
  • ovidel :

    Cand pui orgoliul personal mai presus de nevoile echipei
    Cred ca cel mai grav efect al comportamentului total deplasat de astazi al lui Guzman este nu ca a oripilat intreaga arena ci faptul ca si-a abandonat echipa cand avea mai mare nevoie de el (a lasat o gaura mare in apararea noastra pentru ca e un jucator extrem de valoros si cred ca ar fi avut multe de spus astazi)

    Din tribuna mi se pare ca inca nu suntem o echipa suficient de matura si profesionista pentru pretentiile pe care le emitem. Nervozitatea excesiva de pe banca (apropo, am vazut azi un afis super-simpatic arborat de un suporter oradean, referitor la "spume":) inevitabil se transmite si jucatorilor in teren, si aici nu ma refer neaparat la "cazul Guzman" din seara asta. Poate sunt putin naiv (e simplu sa-ti dai cu parerea din tribuna;), dar cred ca cu mai mult calm se poate obtine mult mai mult de la jucatorii astia

    cu 1 an în urmă (19.03.2023)
    • U BT Cluj-Napoca Stefan Cj:

      Ovidel
      Probabil contul e proaspăt. Nu știu de când urmatrst9fenomenul dar pot să-ți spun că de-a lungul anilor în confruntările cu Sere s-au întâmplat multe. Și nu numai cu noi. Oare sa fie o coincidenta că și Sibiul, de-a lungul anilor, au avut probleme cu ei? Ce s-a întâmplat aseară a umplut paharul. Știau că Guzman reacționează și au provocat această situație. Și îl înțeleg și pe Silva. Când investești bani, multă muncă și vine cineva care își bate joc, efectiv, de munca ta... până la urmă suntem oameni. Avem emoții, sentimente.

      cu 1 an în urmă (19.03.2023)
    • CSM CSU Oradea Sean Barnette:

      Sere
      Aseara supa meci, in fata galeriei Uiste, domnul Sere impartea niste plase arbitrilor. Am mai vazut aceleasi plase si dupa meciurile cu Sibiu. Se stie, Oradea e o echipa extrem de slaba, fara arbitri s-ar bate la retrogadare.
      Ma intreb, oare tu ai vazut meciul?

      cu 1 an în urmă (19.03.2023)
    • CSM CSU Oradea Ion777:

      sere
      considera ca e un Cristescu al nostru, caci Sere e mic copil pe linga ei
      IO zic sa te mai uiti odata la neci pe youtube acu la rece. as fi fericit daca arbitri nu ar gresi niciodata impotriva noastra mai mult decit au gresit aseara impotriva clujului

      cu 1 an în urmă (19.03.2023)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!