Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Keith Clanton: „Nu știam foarte multe despre țara voastră, dar am vorbit înainte să vin aici cu Sherwood Brown”

Keith Clanton: „Nu știam foarte multe despre țara voastră, dar am vorbit înainte să vin aici cu Sherwood Brown”

CSA Steaua a avut un debut excelent în noul sezon, sub comanda noului antrenor, Cătălin Burlacu. Steliștii au învins în prima rundă din LNBM campioana CSM CSU Oradea, scor 85-83.

Unul dintre cei mai importanți jucători ai Stelei în victoria contra bihorenilor a fost pivotul american, Keith Clanton, care a adunat un double-double, cu 19 puncte și 11 recuperări. Keith a oferit un scurt interviu pentru site-ul nostru în care a vorbit despre sosirea în România, despre meciurile cu Oradea și Sibiu și despre noul său antrenor, fostul internațional român Cătălin Burlacu:

Care a fost prima ta impresie când ai venit în România? Ce știai despre baschetul din țara noastră înainte să ajungi aici?

- Sincer, nu știam foarte multe despre țara voastră, dar am un prieten care joacă aici, pe Sherwood Brown (n.r. jucător la SCM Timișoara) și mi-a spus mai multe lucruri la care ar trebui să mă aștept când ajung în România.

Cum este atmosfera la Steaua? Cum ți s-a părut victoria contra campionilor de la Oradea?

- Atmosfera în vestiar este una foarte bună. Luăm fiecare joc unul după altul. Acum ne vom concentra pe următorul meci. Partida cu Oradea este deja în trecut.

Ce părere ai despre următorul meci contra Sibiului și despre jucătorii lor de sub panou?

- Sibiul are o echipă foarte bună. Trebuie să jucăm la capacitate maximă împotriva lor. Știu că jucătorii lor de sub panou sunt duri, așa că va trebui să jucăm și noi la fel de dur.

Cum ți se pare antrenorul Cătălin Burlacu, dat fiind faptul că a fost unul dintre cei mai buni pivoți români în istoria recentă a baschetului românesc?

- Este un antrenor grozav și mă aută foarte mult faptul că și el a jucat pivot. Mă ajută foarte mult să „citesc” situațiile din timpul meciului.

Ce obiectiv aveți în acest sezon?

- Obiectivul meu este să fac orice îmi stă în putință să ajut echipa să câștige. Iar scopul nostru este să câștigăm un campionat.

Partida dintre CSU Sibiu și CSA Steaua se joacă astăzi, de la ora 19:00. Meciul nu va fi transmis la tv.

*foto: facebook Steaua Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!