Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Keljin Blevins: „Nivelul din România este mai ridicat decât aș fi crezut”

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
29.12.2022

Keljin Blevins: „Nivelul din România este mai ridicat decât aș fi crezut”

Rapid București a învins-o categoric pe CSM Târgu Jiu în ultimul meci al acestui an. Feroviarii s-au impus cu scorul de 87-62 în confruntarea din Sala Sporturilor Giulești și termină anul 2022 cu un bilanț de 9-3.

Disputa cu gruparea gorjeană a marcat și debutul în campionatul României pentru Keljin Blevins. Baschetbalistul american venit direct din NBA a primit 21 de minute, timp în care a adunat 4 puncte, 3 recuperări, 2 intercepții și un indice al eficienței de +1.

Blevins nu a avut cea mai eficientă prestație. Verișorul lui Damian Lillard a transformat 2/3 aruncări din interiorul semicercului, dar a ratat toate cele trei încercări de trei puncte și pe ambele de la linia de libere. Înaintea acestei dispute, Keljin declara că momentan încă se confruntă cu problemele cauzate de diferența de fus orar, deci aceasta ar putea fi o cauză pentru unele lacune din evoluția sa de ieri.

În același timp, Blevins și-a arătat calitățile fizice și cunoștințele dobândite în liga de peste ocean. El a reușit să anime spectatorii cu un alley-oop extrem de spectaculos din pasa lui Tyler Stone. Americanul și-a dominat adversarii la capitolul defensiv, iar în momentele în care a încercat să ducă jocul în căciulă a fost o forță pentru alb-vișinii.

La final de meci, Keljin a fost prezent la conferința de presă. Iată ce a avut acesta de zis după debutul său în Europa:

„Băieții de aici, staff-ul, toți sunt minunați. Nu am mai fost până acum în Europa, dar România este un loc minunat. Ador să fiu aici și mă bucur că am ajuns unde trebuie. Nivelul este mai bun decât mă așteptam aici. Jocul e mult mai fizic decât în State. Baschetul de aici nu primește atâta atenție pe cât ar trebui. Jucătorii de aici știu să joace foarte bine, toți sunt profesioniști. O să trebuiască să concurezi de la o zi la alta cu toți. Este o onoare că primesc atât de multe laude, dar eu mă voi pregăti cum mă pregătesc întotdeauna. Mă bucur că oamenii mă apreciază și că m-au primit cu brațele deschise.”

De asemenea, și Tudor Costescu a avut cuvinte de laudă la adresa noului său elev și s-a declarat încântat de transferul realizat de echipa sa.

„Am adus un jucător de care aveam nevoie. Faptul că vine din NBA a fost o întâmplare fericită și mă bucur că am avut această ocazie. Mai mult decât atât, mă bucur că încet încet începem să încropim echipa și să arătăm prin joc că putem să evoluăm mult mai bine. Scopul transferului lui Blevins ca el să presteze și să se integreze pentru a ne ajuta să avem performanțe ca echipă.

Faptul că liga din care vine are un nume sonor probabil că atrage atenția, dar cu siguranță el este un jucător ca oricare altul și cred că ar trebui tratat ca atare. O parte importantă a acestui transfer este și faptul că am reușit să aducem niște fani aproape. Noi ne-am dori ca fanii să vină, mai ales că va începe partea a doua a campionatului și disputele vor fi și mai grele și mai interesante și noi sperăm să ne ridicăm la nivelul lor.”

Pentru Keljin Blevins și Rapid București, următorul meci va avea loc pe 8 ianuarie, în fața celor de la CSM VSKC Miercurea Ciuc, în deplasare. Disputa este programată cu începere de la ora 17:00 pe terenul harghitenilor.

*foto: Eduard Popa

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!