Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Kerron Johnson: „Fanii au fost mai apropiați, ne-am simțit mai mult ca acasă”

Kerron Johnson: „Fanii au fost mai apropiați, ne-am simțit mai mult ca acasă”

Marți, 29 octombrie, U-BT Cluj-Napoca a primit vizita lui Balkan Botevgrad în etapa a doua a FIBA Europe Cup. Formația lui Dusko Vujosevic a controlat jocul și nu i-a acordat nicio șansă adversarei sale, câștigând la o diferență de 12 puncte, scor 92-80.

Cel mai bun jucător al întâlnirii a fost Kerron Johnson, sportiv ce a fost aproape de un triple-double. Americanul clujenilor a terminat partida cu 18 puncte, 9 pase decisive și 8 recuperări, având un indice al eficienței de +26. Johnson s-a arătat foarte bucuros pentru victoria obținută, însă a declarat că și-ar fi dorit ca finalul să fie diferit.

E foarte importantă victoria. Mai ales într-o competiție ca aceasta, trebuie să îți protejezi avantajul terenului propriu și am făcut asta. De asemenea, am câștigat și în deplasare. Evident, ne-am dorit să terminăm meciul mai bine decât am făcut-o, însă, timp de trei sferturi, am evoluat bine și suntem bucuroși pentru victorie.

Eu și coechipierii mei am fost concentrați și pregătiți pentru acest duel. Veneam după o victorie mare și voiam să intrăm pe teren și să avem un început bun. Am reușit și să facem asta și va trebui să repetăm acest lucru și în jocul cu Sibiu.”

În prima rundă, Balkan Botevgrad a depășit-o pe Enisey Krasnoyarsk, prin urmare, după acest rezultat, U-BT Cluj-Napoca devină principala favorită la a se califica mai departe. Totuși, fundașul alb-negrilor nu se gândește la acest aspect.

Nu știu cine este favorită și cine nu pentru că nu ține de mine să mă pronunț. Treaba noastră este să continuăm să facem ceea ce am făcut și până acum. Încercăm să luptăm pentru că celor de la Enisey nu le pasă cine este favorită și, de aceea, nici pe noi nu trebuie să ne intereseze. Cât timp ne facem treaba, va fi ok.”

Legat de performanța individuală, Johnson spune că ar fi fost frumos să reușească un triple-double, însă e mai importantă victoria.

Așa mi-au spus și colegii. Eu nu știam, ci doar încercam să îmi fac jocul. Ar fi fost frumos să reușesc un triple-double, dar aleg victoria.”

În acest sezon, U-BT Cluj-Napoca este neînvinsă, având șapte victorii din tot atâtea confruntări oficiale. Sportivul de 28 de ani pune această „chimie” foarte bună pe baza coechipierilor altruiști și a staff-ului muncitor.

Nu știu. Băieții au încredere unul în celălalt, staff-ul face o muncă excelentă. Avem jucători buni, care își doresc să joace pentru echipă și atunci când ai asta, va fi ușor să câștigi în deplasare sau acasă. Prin urmare, cât timp vom avea această chimie, va fi ok.”

Pentru trupa condusă de pe bancă de Mihai Silvășan, acest joc a fost primul din acest sezon în Sala Sporturilor „Horia Demian”. Kerron Johnson a avut doar cuvinte de laudă la adresa sălii în care U-BT Cluj-Napoca a obținut cele mai mari succese din istorie.

A fost bine, un sentiment diferit. Fanii au fost mai apropiați, ne-am simțit mai mult ca acasă. BTarena e, cu siguranță, frumoasă dar nu e nimic rău în a ne întoarce în sala mai mică și a simți energia ei. Mi-a plăcut aici.”

După această încleștare, trupa ardeleană se pregătește de derby-ul cu BC CSU Sibiu, vicecampioana României. Baschetbalistul născut în Florida se așteaptă la un meci foarte fizic în întâlnirea de vineri, 1 noiembrie (ora 18:30).

Va fi o luptă pe cinste. Cred că vor veni aici cu gândul de a juca bine, mă aștept la un meci foarte fizic. Dacă nu ne așteptăm la o partidă fizică, dacă nu ne ridicăm la nivelul agresivității lor, atunci va fi un joc dificil. Deci, s-ar putea să curgă puțin sânge, dar va fi ok.”

4 comentarii la aceasta stire:
  • uplifter :

    Cluj
    Deși recunosc ca îmi doream un alt gen de PG (pe care de fapt îl avem, dar din păcate e indisponibil) pana la urma Johnson se dovedește foarte util în ceea ce face. Altfel, meciul cu Sibiul nu-mi vine sa cred, este vineri la 2 zile după ce ei joaca în Fiba? În cazul asta va fi un meci compromis, din punctul meu de vedere.

    cu 4 ani în urmă (30.10.2019)
    • CSM CSU Oradea ajax:

      @uplifter
      Pai de ce ar fi compromis, ca Sibiul joacă azi, deci ar fi în minus cu o zi de odihnă?!

      cu 4 ani în urmă (30.10.2019)
    • uplifter:

      Re
      La ei și la calitatea derby-ului ma gândeam, nu la noi.

      cu 4 ani în urmă (30.10.2019)
    Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ahile89 - :

    BT Vs HD
    Prefer Horia Demian oricand pentru ca se face alta atmosfera. Daca HD ar avea clima sincer as prefera sa jucam doar acolo. In BTarena pe langa faptul ca nu se umple si prioritate au alte evenimente, sunt multi care vin pe acolo in vizita si pentru un selfie cu cubul.

    cu 4 ani în urmă (30.10.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!