Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Kevin Bridgewaters a plecat de la Timba

Marius Petri

Marius Petri
03.12.2013

Kevin Bridgewaters, fostul căpitan al echipei BC Timba Timișoara, a părăsit echipa bănățeană, meciul cu BCM “U” Pitești fiind ultimul în maieul “urșilor”. Conducătorul de joc a acceptat să răspundă la întrebările TotalBaschet.ro, explicând de ce a luat decizia de a părăsi formația de pe Bega și unde va evolua în perioada următoare:

De ce ai plecat de la Timba?

Contractul meu s-a încheiat acum o lună din cauza problemelor financiare prin care trece echipa.

Ce vei face în continuare?

Sunt în Tunisia și timp de 3 săptămâni voi juca în Cupa Africii pentru ES Sahel. Voi juca pentru ei doar în Cupă. A fost o ofertă foarte bună pentru o lună, așa că am acceptat-o. Din ce am auzit, echipele aduc jucători din D-League (n.r. Liga unde echipele din NBA își trimit tinerii jucători să evolueze) și alți baschetbaliști buni pentru a juca pe durata pauzei de iarnă și plătesc bine. Ar trebui să fie o competiție puternică! După aceea, mi-aș dori să semnez cu o altă formație în timpul pauzei, sper că o echipă din România. Îmi place Liga Națională de aici și cred că este foarte competitivă. Așa că dacă o echipă românească are nevoie de conducător de joc, să mă contacteze! Sunt disponibil! (râde)

Cum crezi că se va descurca Timba în continuare, după plecarea ta?

Cred că echipa va merge bine și fără mine. La Timba sunt mulți tineri talentați care au nevoie de experiență. Vor deveni din ce în ce mai buni odată cu trecerea etapelor. Bogdan Murărescu face o treabă grozavă cu ei.

Cum ți s-a părut timpul petrecut la Timișoara?

M-am simțit minunat, înafara problemelor cu banii. Am jucat pentru un antrenor foarte bun și alături de niște coechipieri extraordinari. Sunt oameni frumoși. Mi-a plăcut foarte mult să petrec timp cu ei, sunt amuzanți și au mereu o atitudine pozitivă.

Ce părere ai despre o eventuală întoarcere la Timba în viitor?

Dacă situația financiară ar fi mai bună nu aș avea nicio problemă în a mă întoarce.

Kevin Bridgewaters a sosit la începutul acestui sezon pe Bega, fiind transferat de la formația slovacă MBK Handlova. Deși a jucat doar 10 meciuri pentru Timba, baschetbalistul american s-a impus repede ca lider al bănățenilor, fiind foarte apreciat de suporteri. Bridgewaters a fost cel mai bun marcator al echipei, cu o medie de 16,2 puncte/meci, cel mai bun pasator (3,7 assist-uri pe partidă), dar și cel mai eficient jucător al formației lui Bogdan Murărescu, având un indice mediu de eficiență de 14,6.

Este de menționat că în aceste zile Timba s-a despărțit și de Marjan Tasic, care nu a fost prezent nici la ultimul meci de la Pitești. Astfel, timișorenii au un singur baschetbalist străin în lot (John Florveus) și rămâne de văzut cum se vor descurca odată cu aceste plecări ale celor mai importanți jucători ai echipei, dat fiind faptul că nu au niciun jucător în probe și nici situația financiară nu le permite să transfere alți baschetbaliști.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!