Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

KK Dubrava a obținut o victorie dominantă înaintea debutului în Alpe Adria Cup

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
15.10.2023

KK Dubrava a obținut o victorie dominantă înaintea debutului în Alpe Adria Cup

SCM Timișoara va debuta la mijlocul săptămânii care vine în noua aventura europeană. Bănățenii participă pentru al doilea sezon la rând în Alpe Adria Cup, competiție ce abordează un sistem diferit în această stagiune. Cu doar 11 echipe la start, au fost formate câte două grupe de cinci, respectiv șase echipe, din care primele două clasate vor avansa în penultimul act al competiției.

Leii din Banat au fost repartizați în Grupa B, iar în prima rundă vor da piept cu KK Dubrava Zagreb. Formația din capitala Croației a avut parte de un rezultat favorabil înaintea meciului cu alb-violeții, reușind să își câștige cu 109-90 deplasarea din cea mai recentă etapă de campionat.

În a cincea rundă din Premijer Liga, adversara grupării pregătite de Dragan Petricevic a jucat pe terenul celor de la Bosco și a dat încă din prima repriză semnalul că va avea parte de o zi prolifică în jocul ofensiv. După două sferturi jucate, tabela indica 38-51.

Alte cinci puncte au fost adăugate la diferența de pe tabelă în sfertul următor, când oaspeții au reușit să marcheze 30 de puncte pentru a conduce cu 63-81 înaintea ultimului parțial. În fine după un sfert patru echilibrat, Dubrava a obținut succesul cu 90-109 pentru a ajunge la un bilanț de 2-2 în competiția internă.

Elevețianul Toni Rocak a fost principalul marcator pentru Dubrava, terminând în double-double, cu 22 de puncte și 10 recuperări. Issaih Arnold l-a urmat cu 16 puncte și 6 recuperări. După ei au venit autohtonii Mihael Kos, Ivan Juric și Mateo Vidovic cu 15, 14, respectiv 12 puncte înscrise.

De cealaltă parte, SCM Timișoara a bifat al doilea eșec consecutiv în Liga Națională de Baschet Masculin. La ultima repetiție înaintea debutului european, bănățenii au pierdut în fața campioanei României, U-BT Cluj. Scorul meciului din Sala Sporturilor „Horia Demian” a fost 91-69 în favoarea studenților.

Disputa dintre SCM Timișoara și KK Dubrava Zagreb este programată miercuri, 18 octombrie, de la ora 19:00, în Sala Sporturilor „Constantin Jude”.

*foto: Facebook/Kosarkaski Klub Dubrava

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!