Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Kobe Bryant deținea elicopterul personalizat cu însemnele sale de peste 10 ani de zile

Baschet .ro

Baschet .ro
26.01.2020

Kobe Bryant deținea elicopterul personalizat cu însemnele sale de peste 10 ani de zile

Lumea baschetului este în șoc după ce Kobe Bryant, alături de fiica sa în vârstă de 13 ani Gianna, și-au pierdut viața duminică seară (în jurul orei 10:00 dimineața în Statele Unite ale Americii) într-un teribil accident aviatic. Conform primelor informații, elicopterul privat a lui Kobe (foto sus) ar fi izbucnit în flăcări înainte de a se prăbuși într-o zonă dealuroasă din Calabasas, California. Kobe se îndrepta să urmărească un meci de baschet, iar la bordul elicopterului s-ar mai fi aflat pilotul respectiv un părinte alături de copilul său, de asemenea practicant al baschetului. Din păcate nu există supraviețuitori.

Cauzele exacte ale accidentului nu sunt cunoscute, însă vor fi stabilite de anchetatori. Conform CNN, elicopterul a fost recunoscut după coada acestuia, personalizată cu însemnele lui Kobe Bryant. Legendarul sportiv deținea de peste 10 ani de zile elicopterul cu care obișnuia să se deplaseze inclusiv la meciurile sale de pe teren propriu, în perioada în care evolua pentru Los Angeles Lakers. Într-un material despre Kobe pentru revista GQ, ce datează din 2010, se specifică că acesta călătorea des cu propriul elicopter, un model Sikorsky S-76 cu numărul N72EX, din zona unde locuiește, Orange County în alte părți ale regiunii California. Bryant spunea că elicopterul nu este un moft ci o unealtă pentru a-și proteja corpul, preferând să se deplaseze rapid fără a fi nevoit să aștepte două ore într-o mașină.

"He takes a private helicopter from Orange County, where he lives... to every home game. It's a nice dash of glitz, a touch of showbiz... But Bryant says the helicopter is just another tool for maintaining his body. It's no different than his weights or his whirlpool tubs or his custom-made Nikes. Given his broken finger, his fragile knees, his sore back and achy feet, not to mention his chronic agita, Bryant can't sit in a car for two hours." The helicopter "Ensures that he gets to staples center feeling fresh, that his body is warm and loose and fluid as mercury when he steps onto the court." 

Conform site-ului care monitorizează traficul aerian în timp real, Flightradar24, accidentul aviatic a fost înregistrat în jurul orei 10 dimineața în SUA. Din datele publice rezultă că elicopterul a pornit din la ora 9 dimineața din Orange County și a zburat spre nord, făcând o serie de survoluri deasupra orașului Glendale, după care s-a deplasat spre vest, în zona dealuroasă din Calabasas. Înainte de a se prăbuși, elicopterul a luat o curbă ciudată la stânga, probabil datorită unor probleme tehnice. Kobe folosea în mod regulat elicopterul, dovadă fiind istoricul de zbor al acestuia care redă peste nouă zboruri în ultimele trei zile (foto jos). Ultimul zbor a durat 45 de minute.

Înainte de a se îmbarca în elicopter, Kobe i-a scris fiului lui Shaquille O'Neal (foto jos), Shareef O’Neal. Kobe nu a mai apucat să citească răspunsul acestuia.

Kobe Bryant a fost unul dintre cei mai buni jucători de baschet din istoria NBA-ului. A făcut pasul spre NBA direct din "high school", iar în 1996 a fost cel mai tânăr jucător din NBA în acea perioadă, având 18 ani, 2 luni și 11 zile. Printre realizările cele mai importante din cariera sportivului american se numără: 5 titluri de campion NBA, 2 medalii de aur la Jocurile Olimpice, un premiu de MVP al campionatului, 18 selecții la All Star Game și 4 premii de MVP. În 2018 a câștigat Oscarul pentru scurt metrajul "Dear Basketball".

Kobe Bryant, nu vei fi uitat niciodată! Dumnezeu să te odihnească în pace! 

1 comentariu la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Dan C :

    Precizare
    Conform USA Today, Bryant zbura cu un elicopter detinut de Island Express Holding. Din ramasitele ramase identificabile se vede fara urma de dubiu ca elicopterul prabusit are alte culori fata de cele din poza de mai sus.

    Nu ca ar schimba tragica situatie. RIP Kobe

    cu 4 ani în urmă (29.01.2020) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!