Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Kodi Justice a ajuns la un acord cu CSO Voluntari

Kodi Justice a ajuns la un acord cu CSO Voluntari

CSO Voluntari a anunțat un extra transfer, fiind vorba despre fundașul american Kodi Justice. Acesta a adunat multiple prezențe în EuroCup și a devenit campion în două țări.

În vârstă de 28 de ani, Justice a jucat în Italia și Polonia pe parcursul sezonului trecut. După ce a început stagiunea 2022/2023 la Slask Wroclaw, pentru care a jucat și în 2021/2022, americanul a trecut ulterior în Serie A2, la Monferrato.

Perioada petrecută în Italia i-a adus medii de 19.9 puncte puncte, 3.7 recuperări și 2.3 pase decisive în 15 meciuri, pe lângă un procentaj de 33% din spatele arcului de cerc, iar în Polonia cifrele sale au scăzut, ajungând la 10.3 puncte, 2.9 recuperări și 2.3 pase decisive în șapte apariții interne. Pe lângă jocurile din campionat, Justice a prins cinci meciuri și în EuroCup alături de Slask, cu medii de 8.2 puncte, 2.8 pase decisive, 2.6 recuperări și 63% din interiorul arcului de cerc.

Noul jucător al lui CSO Voluntari poate evolua pe poziția 2 și în trecut s-a regăsit în echipamentul echipelor Parma Perm (Liga VTB), Zielona Gora (Polonia), Trieste (Italia) sau KK Zadar (Croația). În plus, americanul a semnat în Ungaria, cu Atomeromu Paks, în vara lui 2021, dar nu a apucat să dispute vreun meci oficial fiind plătită o sumă pentru transferul său din partea celor de la Slask Wroclaw.

Fundașul înalt de 198 cm a devenit campion al Croației în 2021, an în care a cucerit și cupa alături de Zadar, iar peste un sezon a triumfat alături de Slask în liga Poloniei.

CSO Voluntari a jucat aseară (01.03) în etapa a 22-a a Ligii Naționale. Ilfovenii au ajuns la un bilanț de 5 victorii și 7 înfrângeri în Top 10 în urma partidei cu FC Argeș, 79-82, după ce „Troublemakers” au irosit un avantaj de 16 puncte.

*foto: PolskiKosz.pl

4 comentarii la aceasta stire:
  • didi.alex. :

    #imparteala
    Bun transfer!
    CV bun venit în comuna Voluntari, probabil pe bani foarte mulți.
    Întrebarea este:
    Ținând cont ca ai 5 romani buni și, acum, 6 străini … cum împarți minutele!?
    Este clar o lovitura aplicata lui Tohatan și Vida care a oricum nu se simt bine acolo, dar vor suferi de dragul contractelor…

    cu 1 lună în urmă (02.03.2024)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca msarto:

      Simplu: nu conteaza
      Bani sunt in comuna, nu-i problema. Minutele cate 5 fiecare si restu' la .... Pandele !

      cu 1 lună în urmă (02.03.2024)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ovidiu89:

      Păi mai simplu
      Lapuste merge la tetris și tohatan la Cluj:) l-aș aduce înapoi pe Kuti mic decât lapuste. De copilul
      Ăla de joacă la Milano ce se aude? E format de FRB? Sau e născut în Italia și atat ca are părinții romani:)

      cu 1 lună în urmă (02.03.2024)
    • didi.alex.:

      #re-formarea
      Tohatan la Cluj e viabil. Doar ca și acolo va vrea să joace minute serioase… deci va fi o decizie complicată pt el. Îl va ajuta foarte mult și pe Mihai … sunt prieteni buni!
      Kuti la cat a “evoluat” pana acum la Sibiu si naționala, sezonul viitor va juca la Voluntari, contracte bune… performanță… nu mai e nevoie după alegeri!
      Prevăd o nouă “românizare” , la Cluj, care să fie utilă și în EuroCup cât și Naționalei…. De data asta un PG autentic de valoare! ( nu vreau sa zic mai multe).
      Denis Bădărău este un exemplu ca masa de selecție există și șansa jucătorilor tineri este la academiile din vest unde se face baschet…în țară nici Clujul nu cred ca mai speră să scoată un jucător de nivel înalt!
      FRB se va mândri cu Denis până în pânzele albe… după care se vor uita la rezultatele echipei naționale și se vor focusa pe banii de la Constanța pentru organizarea de 3x3 care să i aducă aproape de un mondial și de ce nu olimpiada ….

      cu 1 lună în urmă (02.03.2024)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!