Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Kostas Kakaroudis nu mai este jucătorul Energiei Rovinari

Lucian Călinescu

Lucian Călinescu
28.02.2014

CS Energia Rovinari a renunţat la serviciile baschetbalistului grec, Kostas Kakaroudis. 

Kakaroudis

Kakaroudis a evoluat în 20 de meciuri, în echipamentul Energiei, şi a avut medii de 9.9 puncte, 3.6 recuperări, 1.4 pase decisive, 0.7 intercepţii şi 1.9 posesii pierdute, pentru 5.9 la eficienţă, totul în 23;21 minute pe meci. Kostas a avut procentaje de 54% la aruncările de două puncte, 25% la cele de trei puncte, respectiv 65% la linia de pedeapsă. Cel mai bun meci al grecului din sezonul regulat a fost cel câştigat împotriva Farului Constanţa cu scorul de 98-62. Atunci, el a totalizat 15 puncte, 6 recuperări, o pasă decisivă, o intercepţie, un capac şi o posesie pierdută, pentru un indice al eficienţei de 19. De notat este faptul că el a ajutat-o pe Energia Rovinari să se califice în careul de aşi al Cupei României, competiţie în care formaţia lui Florin Nini a trecut de Gaz Metan Mediaş. 

Jucătorul va fi înlocuit în lotul gorjenilor de către Rait Keerles. Sportivul soseşte din campionatul Estoniei, de la Tarvas. Baschetbalistul este estonian, are o înălţime de 201 centimetri și cântărește 103 kilograme. În vârstă de 34 de ani, el evoluează pe poziția 4.

Alături de Tarvas, Keerles a jucat în 3 competiţii: în campionatul estoniei, în FIBA EuroChallenge CUP, respectiv în Liga
Baltică. În campionatul intern, în 15 meciuri, el a strâns medii de 13.1 puncte, 8.8 recuperări, 1.2 pase decisive, 1.2 intercepții și 1.4 posesii pierdute, pentru 15.1 la eficiență. În EuroChallenge, în doar 4 jocuri, a avut medii de 12.0 puncte, 4.5 recuperări, 1.5 intercepții și 2.0 posesii pierdute, pentru 7.8 la eficiență. În cea de-a treia competiţie în care a fost angrenat, respectiv în Liga Baltică, a avut medii de 16.9 puncte, 8.6 recuperări, 1.4 pase decisive, 1.0 intercepții și 1.6 posesii pierdute pentru 16.0 la eficiență.

De-a lungul carierei, Rait Keerles a mai trecut pe la Kalev Cramo și TTU Tallin, ambele dinn Estonia, respectiv Dusseldorf dn Germania. El a câștigat șase titluri de campion și patru cupe naționale ale Estoniei. 

În acest moment, formaţia din Târgu-Jiu are în componenţă şapte jucători străini: Giordan Watson, Louis Darby, Porter Troupe, Nemanja Milosevic, Ermin Jazvin, Rait Keerles şi Dalibor Djapa, ultimul fiind accidentat.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!