Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Kris Richard, cea mai bună prestație stagională în toate competițiile. Video

Kris Richard, cea mai bună prestație stagională în toate competițiile. Video

CSM CSU Oradea a reușit o victorie în această seară de noiembrie, care o ține în cărțile calificării din grupele FIBA Europe Cup. Vicecampioana României a învins pe teren propriu pe FC Porto cu scorul de 67-58, dar stă la mâna Legiei Varșovia în ultima etapă pentru accede în fazele superioare ale competiției europene.

Kris Richard a fost MVP-ul partidei cu FC Porto. Fundașul american cu cetățenie română a reușit cea mai bună performanță personală din acest sezon, indiferent de competiție. Richard a fost protagonatistul și unui buzzer-beater de efect în finalul primei reprize.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Baschet.ro (@baschet.ro)

Titular în garnitura lui Cristian Achim, Kris Richard a petrecut aproape 34 de minute pe parchet în fața lusitianilor și și-a trecut în cont 22 de puncte, 4 pase decisive, 2 intercepții, o recuperare și un capac. Fără posesie pierdută, Richard a marcat 5/11 de la 2 puncte, 3/4 de la 3 puncte și 3/4 de la linia de libere, pentru un indice al eficienței de 22 de unități.

„A fost un meci bun, competitiv, echilibrat. Sunt bucuros pentru victorie, chiar dacă nu este la diferența pe care am dorit-o. Cu acest meci câștigat rămânem în cărți pentru calificare. Am avut o primă repriză productivă, am simțit mingea foarte bine, colegii au avut încredere în mine. Așa am reușit să marchez cele 20 de puncte. Mai important este încă că am câștigat”, a declarat româno-americanul la finalul confruntării cu Porto, conform csmoradea.ro.

În acest sezon din FIBA Europe Cup, Richard are medii statistice de 13.4 puncte, 4.6 pase decisive, 3.0 recuperări pentru 14.0 la eficiență. În LNBM, Richard totalizează doar 8.8 puncte, 3.5 pase decisive și 2.5 recuperări pe meci. El a evoluat în 4 partide din campionatul intern.

„Aici am găsit cu adevărat a 2-a casă. Mă simt foarte bine, sunt apreciat și îmi face plăcere să fiu aici. Mă bucur că am revenit în preajma unor oameni buni. Din păcate publicul nu poate să ne fie alături în această perioadă, dar știu sigur că ne-au urmărit de la TV și ne-au încurajat la fel cum o fac când sunt în tribune. De abia așteptăm să îi revedem și să îi avem lângă noi”, a mai adăugat Kris.

foto: fiba.basketball/ Roby Boroș

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!