Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Kris Richard: „Presiunea exercitată de noi în apărare a dat roade”

Kris Richard: „Presiunea exercitată de noi în apărare a dat roade”

CSM CSU Oradea a ajuns în Top 16 FIBA Europe Cup după victoria cu 93-74 miercuri seara, 22 noiembrie, în arena proprie împotriva celor de la Legia Varșovia. Rezultatul a trimis vicecampioana României într-o grupă cu formații din Germania, Italia și Olanda pentru faza următoare.

Orădenii au avut șase jucători în double digits la finalul întâlnirii cu Legia, principalul marcator fiind Kris Richard. Româno-americanul a bifat un season-high de 24 de puncte, mai bine de jumătate dintre acestea fiind din aruncări de la distanță, zonă în care a încheiat cu 5/8.

Richard a vorbit pentru csmoradea.ro după meciul care a închis grupa J și a spus următoarele:

„Consider că am jucat bine. Ne-am executat planul de joc în termeni foarte buni. Adevărul este că am jucat corect și în primul sfert, dar cei de la Legia au început meciul în mod excepțional și au marcat de foarte multe ori în pofida defensivei noastre bune. Pe parcurs situația s-a schimbat, iar presiunea exercitată de noi în apărare a dat roade. Dovadă că este important să respecți planul de joc până la capăt, chiar dacă uneori lucrurile nu funcționează cum te aștepți de la început.

Aprecieri celor de la Legia. Au avut o nouă evoluție solidă. De fiecare dată când jucăm cu ei este foarte dificil pentru noi. Au calitate, au gabarit. Sunt un oponent pe cinste. Mă bucur că am câștigat de această dată deoarece la precedentele întâlniri noi am jucat bine, dar ei au câștigat.

Mulțumesc frumos suporterilor pentru atmosferă. Ne-au ajutat enorm să obținem acest rezultat. E plăcut să joci în fața unui astfel de public.”

CSM Oradea va juca în grupa N mai departe, urmând să le aibă drept adversare în Top 16 pe Chemnitz, Varese și ZZ Leiden. În fieful ultimei menționate vor debuta jucătorii pregătiți de Cristian Achim, pe 6 decembrie.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!