Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Kris Richard și Erick Neal fără coș din acțiune în meciul 5 al finalei

Kris Richard și Erick Neal fără coș din acțiune în meciul 5 al finalei

U BT Cluj-Napoca a preluat conducerea pentru prima dată în finala Ligii Naționale de Baschet Masculin – ediția 2022/2023. Campioana în exercițiu a câștigat meciul 5, jucat astăzi, 25 mai, la Oradea, cu scorul de 81-62 și astfel are 3-2 la general.

CSM CSU Oradea a avut un mare handicap pe parcursul acestui joc, după ce cei mai importanți jucători din backcourt nu au reușit să marcheze din acțiune. Este vorba despre Kris Richard și Erick Neal. Cei doi au cumulat 0/13 la aruncările din acțiune și au comis și alte turnovers.

Kris Richard a petrecut aproape 30 de minute pe parchet, interval de timp în care a ratat 3 aruncări de 2 puncte și alte 5 de la 3 puncte. Jucătorul naturalizat a strâns 6 recuperări și 5 pase decisive, acestea fiind singurele aspecte pozitive din linia sa statistică. Richard a avut și 4 mingi pierdute. Punctele sale au venit târziu în meci, când soarta acestuia era decisă, după ce a fost trimis la linia fault. Grație celor două libere a trecut pe plus la index-ul eficienței, în timp ce la +/- s-a situat la -11.

Poate din partea lui Kris Richard nu este o ieșire din tiparul acestei finale, în ceea ce privește aruncările din acțiune.  El a ajuns la 4/17 de la 2 puncte (23.5%) și 7/27 de la 3 puncte (25.9%).

Erick Neal a stat 21 de minute și jumătate pe teren și a ratat toate cele 4 aruncări de la distanță, plus una de la 2 puncte. El a terminat cu 5 puncte, după 5/6 de la linia de pedeapsă. Neal a mai strâns 6 pase decisive, 4 recuperări dar și 3 turnovers. El a stat puțin mai bine eficiență cu 6 unități, în timp ce la +/- a terminat cu -8.

Evoluțiile lui Erick Neal au luat-o pe o traiectorie descendentă, după ce a început finala în forță. Așa arată cifrele conducătorului de joc în meciurile disputate până acum în finală:

M1 – 22 puncte, 6 pase decisive, 4 recuperări, 22 eficiență
M2 – 18 puncte, 13 pase decisive, 4 recuperări, 27 eficiență
M3 – 20 de puncte, 6 pase decisive, 4 recuperări, 19 eficiență
M4 – 9 puncte, 6 pase decisive, 3 recuperări, 11 eficiență
M5 – 5 puncte, 6 pase decisive, 4 recuperări, 6 eficiență

Meciul 6 al finalei are loc duminică, 28 mai, la BT Arena din Cluj-Napoca. CSM CSU Oradea se află acum cu spatele la zid și cu siguranță, pentru a trimite finala în decisiv, are nevoie de evoluții consistente din partea celor doi jucători de bază din backcourt.

foto: CSM Oradea (facebook)

4 comentarii la aceasta stire:
  • andreea3w0 :

    Ui numa'
    ca vedetele Oradiei au fost ingropate meciul asta. Slab...pentru un astfel de meci cu o miza atat de mare, slab, slab. Felicitari Cluj pentru lectie! Le-ati mai taiat din superioritate si asta este de apreciat! No, sa vedem acum cine mai umbla cu capu' pe sus!

    cu 11 luni în urmă (26.05.2023) Raspunde
  • varu silvois :

    reverente
    Frumoasa apreciere la adresa Clujului. Speram sa fie datorita valorii si sa nu clacam presiunii uriase. Oradea nu va ceda, ii convine in situatia data postura aceasta de victime sigure. Daca le va intra de 3, va fi fff greu. Hai U

    cu 11 luni în urmă (26.05.2023) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ahile89 - :

    Seria nu-i jucată dar e grea
    Poate ne zice Neal cum e cu 4-0 sau Achim cum ca spectatorii din Oradea îs alții și va fi mai bine. Pana una alta bucuria mea este prezenta oamenilor in Sali și românașii care au jucat chiar bine. Exclud aici naturalizatii:). Dpmdv neal e un jucător bun dar pe care dacă îl citești cum funcționează îl opresti f bine. Și cred ca la Cluj și ultimul meci a fost citit. Oradea poate duce seria in decisiv cu niște procentaje de 3 maxime iar noi fără drept de replica. Altfel e greu pt ei.

    cu 11 luni în urmă (26.05.2023) Raspunde
  • Snake :

    ahile89 - :
    Neal e printre cei mai buni pg care au jucat pe la noi, însă ce e cu adevărat surprinzător este ca declinul lui a început odată cu momentul in care Lapuste a început sa se apere la el ( poate câteodată prea agresiv … ) și sa fii in câteva momente chiar dominat de un junior, un mare bravo pt el, nu e prea bine pentru nivel la care este el. Aici nici Cristi nu l-a ajutat in sensul in care sa nu îl joace in tandem cu Lapuste si dacă câștigați, deși încă avem șansa noastră si nu mică, un mare merit îl are si acest copil!!
    HAI CSM !

    cu 11 luni în urmă (26.05.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!