Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Kris Richard, trecut în premieră ca român pe foaia de joc la Supercupa României

Kris Richard, trecut în premieră ca român pe foaia de joc la Supercupa României

În această seară (05.10), Arena Antonio Alexe din Oradea găzduiește finala Supercupei României, între CSM CSU Oradea și BC CSU Sibiu. Cele două formații au construit o rivalitate în ultimii ani și și-au împărțit trofeele importante ale sezonului 2018-2019.

Actualizare, ora 19:50:

La pauză, comisarul delegat pentru acestă partidă le-a transmis celor două formații că, de fapt, Giordan Watson este „românul” naturalizat în acest meci, nu Kris Richard. Totuși, orădenii au jucat o repriză considerându-l pe Richard drept autohton.

Revenim cu detalii.

Știrea inițială:

În urmă cu patru luni, CSM CSU Oradea reușea să câștige titlul național, după o finală cu adversara din această seară. Unul dintre cei mai buni baschetbaliști din acel ultim act a fost Kris Richard, sportiv aflat la al doilea sezon în lotul lui Cristian Achim.

Conform surselor noastre, în această vară, s-a încercat naturalizarea lui Kris Richard, în vederea folosirii lui de către Tudor Costescu la naționala României. Totuși, acesta nu a reușit să obțină cetățenia română la timp pentru jocurile Vulturilor din precalificările Eurobasket 2021.

În plus, CSM CSU Oradea mai are deja un american naturalizat, pe Giordan Watson. Regulamentul prevede că pe foaia de joc poate fi trecut ca autohton maxim un naturalizat, ceilalți fiind considerați străini. Conducerea Leilor-Roșii a făcut un apel la Federație, cerând ca această regulă să fie schimbată, însă solicitarea a fost respinsă.

În ciuda acestei decizii, Kris Richard a fost naturalizat și la finala Supercupei României joacă din postura de sportiv român. Prin urmare, Giordan Watson este străin în această seară.

*foto: championsleague.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!