Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Kyndall Dykes o conduce pe U-BT spre o nouă victorie

Paul Olar

Paul Olar
30.01.2016

Echipele de start

U-Banca Transilvania – Filip Adamovic, Muhamed Pasalic, Kyndall Dykes, Andrei Kalnichenko, Cătălin Baciu
Energia Târgu Jiu – Paris Horne, Jamar Diggs, Dragoș Andrei, Lamont Mack, Callistus Eziukwu

Deși Energia câștigă angajamentul, U-BT este formația ce începe mai energic partida, bucurându-se de aportul a aproximativ 2.300 de spectatori. Andrei Kalnichenko scutură plasa de la semi-distanță, apoi Kyndall Dykes finalizează un contra-atac, 4-0. Energia egalează la patru prin Lamont Mack, dar U-BT răspunde furtunos, iar Kyndall Dykes își trece în cont un nou coș, forțându-l pe Hristu Șapera să ceară timp de odihnă la scorul de 12-6. Paris Horne demonstrează că time out-ul lui Șapera a avut efect, dar Muhamed Pasalic anulează reușita americanului în ultima secundă a atacului, 15-9. Jocul combinativ al americanilor din tabăra gorjeană limitează ecartul înregistrat. Pe parcurs, Marcel Țenter îl introduce pe Nandor Kuti. Jucătorul de 18 ani vine cu două decizii excelente în apărare, precum și cu o reușită de la mare distanță pentru 20-13. Prin urmare, amfitrionii încheie actul în notă pozitivă, 24-18.

Adrian Guțoaia inaugurează sfertul secund cu un coș de trei puncte, 24-18. Kyndall Dykes îi dă replica internaționalului român, tot din spatele liniei de 6.75 m. Sarabanda reușitelor de la mare distanță continuă, din moment ce în joc intră și tandemul Lazar Radosavljevic & Paris Horne, 27-27. Combatantele alternează la conducere, oferind totodată un baschet dinamic, cu numeroase acțiuni spectaculoase. După primele 20 de minute, tabela indică 41-41.

Duelul se reia cu câteva inexactități de ambele tabere. Ivan Zigeranovic conferă energie meciului, grație unul slam-dunk cu o mână, 43-41. Zigeranovic pare în mare formă, deoarece domină autoritar situația în spațiul de trei secunde, 47-41. U-BT are parte de momente inspirate și în continuare, Filip Adamovic și Kyndall Dykes punând umărul la un ecart de 11 puncte, 57-46. Din acel moment, profitand de o defensiva bine pusa la punct, U-BT nu a mai pierdut teren, in ciuda incercarilor lui Hristu Sapera de a redresa situatia.

Kyndall Dykes a totalizat 29 de puncte, 5 recuperări și 2 pase decisive. Ivan Zigeranovic a strâns 16 puncte, 6 recuperări și o pasă decisivă, iar Filip Adamovic a avut 10 puncte, 5 pase decisive și 2 recuperări.

De partea cealaltă, Paris Horne a ieșit în evidență prin 21 de puncte, 6 recuperări și 3 pase decisive. Lazar Radosavljevic a pus pe tabelă 15 puncte, 2 recuperări și o pasă decisivă. Lamont Mack a totalizat 14 puncte și 6 recuperări.

Foto: Ármán Noémi/noemiadrienn.wordpress.com

6 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca romeovura :

    frumos
    intenes meci, dar frumos. imi place cum juaca Diggs si Horne, din pacate la patrunderi ne-a cam dat clasa acesti doi jucatori de la Energia. in final e bine ca s-a terminat cu bine pentru noi. haide U-BT

    cu 8 ani în urmă (30.01.2016)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      U
      lol!

      cu 8 ani în urmă (31.01.2016)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca romeovura :

    ARM
    Arm , ti se pare ca am spus ceva deplasat, sau ceva ce nu e adevarat, ce nu s-a vazut in meci? Daca crezi ca nu e asa cum am spus vino cu contra argumente, doar sa nu fie reprosuri urate, restul nu ma deranjeaza. Hai U-BT

    cu 8 ani în urmă (31.01.2016) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM :

    U
    Nu, ai fost al mai pertinent, mai mult de atât nu avem ce cere..... Tu vezi doar o jumătate de pahar.... Pe ăia nudă, lol

    cu 8 ani în urmă (31.01.2016) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe mb :

    Pivoti
    Am jucat in 4 sau mai putini tot meciul. Oamenii pe pozitia 5 au fost aproape zero, iar prestatia romanilor din lot e dezastru, cu exceptia lui Aktas care a avut de tras din cauza celor 3 PF din primul sfert. De acord ca mai sunt si zile proaste, dar pentru ei a devenit obisnuinta. Unii dintre ei chiar nu-si justifica salariul.

    cu 8 ani în urmă (31.01.2016) Raspunde
  • CS Energia Târgu Jiu varanu :

    Diggs
    dupa mine diggs joaca cam plictisit, inainte de craciun a inceput sa joace la jumatate din ce a aratat la inceput...poate de vina sa fie si intarzierea salariilor...romanii in nota stiuta...dragos andrei e pe teren sa fie la numar, gutoaia face o faza buna urmara de 2-3 greseli de juniori...santa a fost pe post de jalon..
    un mare minus pentru comentatorul digi care numai comentator impartial nu a fost....am auzit sintagma "echipa noastra" de atatea ori parca eram pe vremea TVR cu penibilii mihoci si moldovan...

    cu 8 ani în urmă (31.01.2016) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!