Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

L1M. Două echipe neînvise la jumătatea fazei preliminare

Costin Marinescu

Costin Marinescu
13.11.2013

Două echipe sunt neînvinse după disputarea turului fazei preliminare a Ligii 1 masculin.

BC ”Perla Haghitei” Miercurea Ciuc și Politehnica Iași nu au nicio înfrângere, dominând autoritar seriile din care fac parte.

Miercurea Ciuc, una dintre echipele retrogradate din LNBM sezonul trecut, are cinci victorii din tot atâtea partide și ocupă prima poziție în Seria A. Ciucanii au al treilea atac din toată liga, cu 450 puncte maracte în 5 partide, și cea mai bună apărare, doar 304 puncte primite.

Pe locul doi în Seria A se află „U” Cluj Napoca, cu 4 victorii și o singură înfrângere, iar pe trei este BC Timba 2 Timișoara, cu un bilanț de 3 succese și 2 eșecuri.

A doua echipă care nu a cunoscut înfrângerea în actualul sezon este Politehnica Iași. Repartizată în Seria C, cu alte 6 echipe, jucătorii antrenați de Costel Moscalu nu au pierdut niciun meci și au coșaveraj de 560 puncte marcate și 371 primite, adică al doilea atac (93.3 puncte marcate pe meci) și a doua apărare (61.8 puncte primite pe meci).

În serie cu Iașiul se află și echipa cu cel mai bun atac din Liga 1, CSU Galați. Gălățenii înscriu, în medie, 104 puncte pe meci.

În Seria B nu există nicio echipă care să nu fi cunoscut gustul înfrângerii în acest sezon. CSU Asesoft 2 a pierdut două partide, iar Concordia Chiajna și Știința București câte una.

Vezi rezultate și program Liga 1 masculin

Vezi clasamentul Ligii 1 masculin

Returul fazei preliminare va începe în weekendul 14-16 noiembrie.

Conform Regulamentului Specific Competiției, în faza a doua Grupa Valorică A se califică 18 echipe, ultimul loc din fiecare serie urmând a evolua în Grupa Valorică B.

Foto: Zsolt Halmagyi

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!