Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

La 16 ani, Elias Drăgan a debutat în Liga Națională de Baschet Masculin

La 16 ani, Elias Drăgan a debutat în Liga Națională de Baschet Masculin

Sâmbătă, 13 ianuarie, CSU Sibiu a obținut a noua victorie în Liga Națională de Baschet Masculin, reușind să se impună cu 89 la 87 pe terenul lui CSM Petrolul Ploiești, într-un meci din etapa a 17-a.

Oaspeții au reușit acest succes în condițiile în care Jay Threatt și Marc Loving nu au evoluat, fiind prezenți doar pe foaia oficială, însă fără echipamentul de joc. Drept urmare, Tomas Rinkevicius a utilizat în mai multe rânduri formații cu trei, patru baschetbaliști autohtoni, iar aceștia s-au achitat excelent de responsabilități. Cu excepția lui Daniel Banciu, toți jucătorii lui CSU Sibiu care au intrat în teren au marcat minim nouă puncte.

Duelul cu CSM Ploiești a consemnat și debutul lui Elias Drăgan în Liga Națională. Născut în 2007, Elias are 1.84 metri și evoluează pe poziția 2. Acesta a jucat cu mult curaj și a reușit imediat să se facă remarcat, marcând o triplă din zero grade. Apoi a obținut un fault și a înscris una din cele două libere primite.

La începutul sfertului decisiv, după ce ardelenii l-au pierdut și pe Aurelian Gavriloaia, Elias a revenit pe teren și a mai reușit încă două coșuri, unul din afara semicercului și un stop-șut de la distanță.

Așadar, la 16 ani, Elias Drăgan a debutat în Liga Națională cu 9 puncte în mai puțin de 6 minute, având 75% din acțiune (3/4) și 50% de la linia de libere (1/2).

„La început am avut un pic de emoții, dar am reușit până la urmă să depășesc acele emoții imediat după ce am intrat pe teren. Am zis în gândul meu că voi da totul pentru acest meci. A fost o energie foarte frumoasă și mai vreau să fiu alături de această echipă, deoarece vibe-ul e foarte fain. Colegii sunt foarte de treabă cu mine, îi apreciez”, a declarat Elias, la finalul partidei, pentru pagina de Facebook a grupării sale.

Elias Drăgan evoluează atât pentru echipa de U17, cât și pentru echipa de U18 a clubului CSU Sibiu.

*foto: Captură foto/Iuli Dobre

2 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu DND :

    Interesant
    Nefiind un apropiat al echipei nu îl știam pe băiat, dar pare un debut bun, mi-a plăcut cum s-a prezentat atât ofensiv cât și defensiv (nu s-a ascuns deloc în ambele faze)
    Poate poate scoatem și noi după ceva timp un jucător
    Acum poate sunt colegi de forum care urmăresc mai mult categoriile astea de vârstă și știu mai multe

    cu 3 luni în urmă (14.01.2024) Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    @DND
    Inecrc sa raspund eu, desi sunt probabil subiectiv. Elias e un baiat extraordinar, talentat si foarte muncitor. Ca el, la juniori, sunt probabil cativa in fiecare generatie, care ar avea potential sa continue si dupa ce junioratul se incheie; anul asta a mai debutat la seniori si Paul Itu (care provine de la Alpha Sibiu).
    Problema insa este data de faptul ca aceste debuturi sunt rezultatul intamplarii, ele nu se datoreaza unui plan sau al unei strategii coerente de dezvoltare. Astfel ca desi evolutia lui Elias este absolut imbucuratoare, eu nu sunt foarte optimist, pentru ca e nevoie de mult mai mult pentru a putea vorbi de "Poate poate scoatem și noi după ceva timp un jucător".

    cu 3 luni în urmă (15.01.2024) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!