Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Laguna București primește vizita lui Dinamo în etapa a 12-a din LNBM

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
22.12.2022

Laguna București primește vizita lui Dinamo în etapa a 12-a din LNBM

Laguna București primește vizita celor de la Dinamo București în etapa cu numărul 12 a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Confruntarea are loc vineri, 23 decembrie, de la ora 19:00, în Arena de Baschet.

Gruparea nou-promovată a părut că poate obține prima victorie din acest sezon al Ligii Naționale în runda precedentă. Elevii lui Milan Minic au jucat pe terenul lui SCM Timișoara și au intrat la pauza mare cu un avans de 11 lungimi (39-28). Acesta a fost redus foarte rapid de bănățeni, care aveau de recuperat un deficit de doar două puncte înaintea sfertului patru. În ultimul parțial, bucureștenii au mai marcat doar trei punct, iar trupa lui Dragan Petricevic s-a impus cu 70-59.

Laguna București are eșecuri pe linie în toate competițiile. Pe lângă cele 10 eșecuri consecutive în Liga Națională, gruparea ce evoluează în Arena de Baschet a pierdut și cele două jocuri din primul tur al Cupei României, în fața celor de la CSO Voluntari și CSM Târgu Mureș.

În ultimele trei etape, Laguna a avut ghinionul de a da piept cu trei dintre cele patru grupări din Conferința B care au evoluat în playoff-ul stagiunii trecute. Pe lângă eșecul cu SCM Timișoara, rechinii au fost învinși și de CSO Voluntari (53-75) și CSM Oradea (61-89).

În etapa aceasta, alb-albaștrii se vor confrunta cu cealaltă echipă din conferință ce a evoluat în playoff în stagiunea precedentă: Dinamo București. Alb-roșii traversează cea mai bună pasă a lor din acest sezon și au cinci victorii în ultimele șase meciuri.

Aceste șase meciuri coincid cu perioada în care Sotiris Manolopoulos a pregătit gruparea din Ștefan cel Mare. În acest timp, Dinamo a obținut victorii importante cu CSO Voluntari, CSM Constanța și CSM Galați, dar și cu rivala eternă, Steaua București.

În epilogul etapei cu numărul 11, câinii roșii au trecut cu 85-57 de CSM Focșani în propriul fief. Trupa lui Sotiris Manolopoulos a avut inițiativa de la un capăt la altul al confruntării și a reușit să urce pe podiumul Conferinței B prin acest succes.

Vlad Moldoveanu este cel mai bun marcator al lui Dinamo București, cu 13.3 puncte pe meci. Un alt român conduce ierarhia la recuperări: Rareș Uță cu 4.8 pe meci. La pase decisive, lider este Toni Katic, cu o medie de 3.7.

În tabăra celor de la Laguna Sharks, Aleksandre Phevadze este atât cel mai bun marcator, cât și cel mai bun recuperator, cu medii de 12.6 și 6.1 pe meci la aceste categorii. Radu Paliciuc este cel mai bun pasator al echipei, cu o medie de 2.8 assist-uri pe meci.

Cele două echipe s-au întâlnit și în etapa a treia a acestui sezon, când dinamoviștii au avut câștig de cauză cu scorul de 88-51. Disputa de vineri are loc de la ora 19:00 și poate fi urmărită pe Digi Sport 2, Prima Sport 1 și FRB TV.

*foto: Facebook/Dinamo București Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!