Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Laguna București s-a impus în confruntarea ultimelor clasate din grupa 11-18

Laguna București s-a impus în confruntarea ultimelor clasate din grupa 11-18

Laguna Sharks București câștigat și returul cu CSM VSKC Miercurea Ciuc în grupa 11-18 din Liga Națională de Baschet Masculin, nou-promovata impunându-se duminică (02.04) în fieful harghitenilor cu 87 la 82 în etapa cu numărul 25.

Miercurea Ciuc: Luka Igrutinovic, Amedeo Casale, Cezar Stănescu, Vladyslav Frolov, Meshack Lufile

Laguna: Lukas Aukstilkalnis, Devin Cooper, Andrei Stoian, Wilhelm Brosser, Vasile Odagiu

Meciul a debutat cu un run de 13-0 pentru vizitatori în decurs de trei minute, după care Țîbîrnă își apropia echipa la 9-13, Laguna punând apoi un ecart din două cifre prin liberele lui Stoian de la 11-21 și primul sfert se terminat cu 15-21. Ciucanii își continuau seria bună și Casale ducea în premieră gazdele în față la 22-21, după care de la mijlocul celui de-al doilea sfert diferența a început să crească și Lufile își împărțea liberele la 38-29. CSM Miercurea Ciuc a reușit la rândul ei să-și formeze un ecart de două cifre, la pauza partidei scorul fiind 46 la 34.

Draskovic avea un and-one prin care se ajungea la 53-38, ecartul cel mai mare pe care gazdele l-au avut, tripla lui Stoian de la jumătatea sfertului trei scăzând handicapul la nouă lungimi (57-48). Laguna a continuat să recupereze și venea la scor egal în încheierea celui de-al treilea sfert, 62-62, reușind să marcheze 28 de puncte în această perioadă. Oaspeții preluau iar conducerea cu trei minute până la final, Aukstilkalnis marcând la 74-75, un ultimele secvențe diferența devenind constantă de două-trei posesii și Laguna Sharks a câștigat cu 82-87, în toată repriza secundă marcând 53 de puncte.

Succesul bucureștenilor face egalitate între cele două acum, dar cu avantajul meciurilor directe de partea Lagunei. Ambele au 2-11 bilanț și în ultima etapă a sezonului regulat vor juca pe teren propriu, la Miercurea Ciuc urmând să vină CSM Focșani, iar Laguna se va duela cu CSM Târgu Jiu.

Lukas Aukstilkalnis a ieșit în evidență cu 30 de puncte (6/9 de afară), 5 recuperări și 3 intercepții, următorul marcator pentru Laguna fiind Devin Cooper (26 de puncte, 5 recuperări, 3 pase decisive).

De la Miercurea Ciuc în double figures au fost Meshack Lufile (19 puncte, 7 recuperări), Luka Igrutinovic (16 puncte, 7 pase decisive), Amedeo Casale (15 puncte, 5 pase decisive, 4 recuperări) și tandemul D’Andre Bernard – Andrija Draskovic (ambii 14 puncte).

*foto: Facebook Baschet Club Laguna Sharks

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!