Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Laguna București și CSM Târgu Jiu se duelează pentru locul șase în Grupa 11-18

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
05.04.2023

Laguna București și CSM Târgu Jiu se duelează pentru locul șase în Grupa 11-18

Grupa 11-18 din Liga Națională de Baschet Masculin își va disputa ultimele jocuri joi, la data de 6 aprilie. Toate cele patru partide sunt programate de la ora 19:00. Laguna București primește vizita celor de la CSM Târgu Jiu într-un duel important pentru clasamentul final.

Gruparea din Capitală nu se va putea baza pe Raheem Johnson în unul dintre cele mai importante jocuri de până acum din această stagiunea. Americanul a primit o suspendare de două etape după conflictul cu Szabolcs Santa din meciul cu CSM Târgu Mureș.

La momentul actual, este neclar dacă Johnson a ispășit jumătate din pedeapsă. El nu a fost prezent pe parchet la meciul cu CSM Miercurea Ciuc, dar decizia din comunicatul FRB va fi pusă în aplicare de la data în care s-a luat decizia.

Partida la care a absentat Johnson a adus una dintre cele trei victorii stagionale pentru Laguna. Cu o rotație formată din doar opt oameni, dintre care unul a evoluat doar șase minute, rechinii au reușit să revină de la -15 în sfertul trei în fața amfitrionilor și să câștige cu 87-82.

De partea cealaltă, CSM Târgu Jiu vine după două eșecuri consecutive. În ultima zi a lunii martie, gorjenii au cedat cu 75-59 în fața lui CSM Focșani. Deși au condus la pauza mare, aceștia au avut parte de o repriză secundă dezastruoasă și au cedat la 16 lungimi.

Cealaltă înfrângere a venit la limită, la doar două posesii, într-un meci cu CSA Steaua București. Elevii lui Kresimir Basic au luptat până în ultimele momente, deși au fost conduși și la -13. Steliștii au încheiat partida cu cinci puncte fără răspuns ce le-au adus victoria.

Înaintea acestor două eșecuri, cei de la Târgu Jiu reușiseră pentru prima oară în acest sezon să lege două victorii. Una dintre ele a venit  în jocul cu CSM Galați, câștigat cu 85-63, pe când cealaltă chiar în meciul de acasă cu Laguna București, adversara de mâine, scor 70-66.

La momentul actual, CSM Târgu Jiu are un bilanț de 3-10, în timp ce adversarii lor se situează la 2-11. În cazul unei victorii la peste patru puncte, Laguna va trece pe locul șase la finalul Grupei 11-18.

Lukas Aukstilkalnis este cel mai bun marcator al Lagunei, cu o medie de 15.9 puncte pe meci. Aleksandre Phevadze se remarcă la recuperări, cu 6.6 pe meci, în timp ce Trevor Blondin este principalul playmaker, cu 2.9 assist-uri în medie.

De partea cealaltă, Shamiel Stevenson rămâne cel mai valoros jucător de la Târgu Jiu, fiind primul atât la media de puncte (19), cât și la media recuperări (7.5). Cel mai bun pasator decisiv este Dylan Frye, cu 2.9 astfel de realizări pe meci.

Partida dintre Laguna București și CSM Târgu Jiu are loc joi, 6 aprilie, de la ora 19:00 și poate fi urmărită în exclusivitate pe FRB TV.

*foto: Alin Peptan/csmtargujiu.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!