Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Laguna Sharks încearcă să lege victoriile în Liga Națională

Laguna Sharks încearcă să lege victoriile în Liga Națională

Două dintre formațiile care au reușit să câștige înaintea ferestrei FIBA, Laguna Sharks București și CSM Focșani, vor fi adversare sâmbătă, 2 martie, în a patra rundă din grupa 11-18 a Ligii Naționale de Baschet Masculin.

„Rechinii” au reușit să spargă gheața pentru prima dată în actuala stagiune, după 89-86 pe teren propriu în fața celor de la CSM Petrolul Ploiești. Înaintea acestui succes, Laguna n-a mai câștigat din playout-ul ediției trecute, când a trimis-o pe CSA Steaua în eșalonul secund.

Asemenea bucureștenilor, și cei de la CSM Focșani vin după o victorie, 85-66 împotriva lui CSM Galați. Rezultatul a dus formația pregătită de Mihai Petruț în fața ultimei adversare. Înaintea rundei a 22-a, vrâncenii au 2-7 și ocupă poziția a șasea în grupa 11-18, iar Laguna este ultima, cu 1-8.

Toate duelurile de anul trecut s-au încheiat mai bine pentru CSM Focșani. O singură dată a fost ecartul mai mic de 12 puncte, acest lucru întâmplându-se în primul joc al seriei pentru locurile 15-16. Atunci, vrâncenii au câștigat cu 73-65.

Statisticile țin cu CSM Focșani, o diferență importantă fiind înregistrată în privința eficienței. În acest caz, vrâncenii au 80 index în medie în cele trei partide din grupa 11-18, în vreme ce Laguna a adunat doar 54.7 index. În plus, bucureștenii stau rău la aruncările de trei puncte, fiind în grupul celor patru formații din LNBM cu un procentaj mai mic de 30% în faza secundă.

Cu toate că pe plan ofensiv nu excelează și au cele mai mici medii dacă privim toate jocurile de până acum, Laguna și Focșani dau doi dintre cei mai buni marcatori ai fazei secunde. Thomas Smallwood a adunat 22.7 puncte în trei apariții, iar Sherwood Brown îl urmează cu un punct mai puțin în medie. De asemenea, primul amintit are 10 recuperări pe meci, iar cel din urmă 9.7, fiind și cel mai eficient jucător al vrâncenilor.

Pentru acest duel au fost delegați Laszlo Bukuresti, Alexandru Nicolae și Alexandru Sandu.

Partida din Arena de Baschet va avea loc sâmbătă, 2 martie, de la ora 18.00 și va fi transmisă pe FRB TV.

*foto: Facebook Baschet Club Laguna Sharks

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM Focșani Leks :

    in cadere libera
    acum, nu mai e nimic cert. ramane de vazut la final daca vor repeta faza pe care au facut o cu steaua sezonul trecut cu galatiul. dar in ipoteza in care ar pica din prima liga, cati din actuala echipa vor mai ramane pentru a se reintoarce in prima liga? smallwood mi se pare foarte bun de la ei

    cu 1 lună în urmă (09.03.2024) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!