Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Laguna Sharks l-a numit în funcția de antrenor principal pe Milan Minic

Laguna Sharks l-a numit în funcția de antrenor principal pe Milan Minic

Laguna Sharks București a anunțat în cursul zilei de miercuri, 30 noiembrie, faptul că a ajuns la un acord cu Milan Minic pentru postul de antrenor principal al echipei. Nou-promovata este ultima în Conferința B a Ligii Naționale și nu a câștigat vreun joc oficial în sezonul 2022/2023.

Minic, în vârstă de 67 de ani, are o carieră impresionantă, fiind în trecut antrenor principal la Olympiacos Pireu sau Aris Salonic printre altele, iar în postura de secund a activat pe lângă Olympiacos și la nume precum PAOK Salonic, AEK Atena, Olimpia Milano, CSKA Moscova, Panathinaikos Atena sau Partizan Belgrad.

Pe lângă echipele de club, el a fost asistent și al Iugoslaviei, respectiv Serbiei, având în palmares o medalie de aur la Campionatul Mondial (1998), două medalii de aur la EuroBasket (1995, 2001), două medalii de argint la Jocurile Olimpice (1988, 2016), argintul mondial în 2014 și argintul la EuroBasket 2017. Acesta a lucrat cu nume uriașe din baschetul ex-iugoslav, precum Dusan Ivkovic, Zeljko Obradovic, Svetislav Pesic și Aleksandar Djordjevic.

CV-ul său cuprinde un trofeu al Euroligii în 1997, un titlu în Saporta Cup (2000), două campionate în Grecia (1992, 1997), respectiv patru Cupe ale Greciei (1997, 2000, 2001, 2016).

Laguna Sharks are 0-7 bilanț în Conferința B, având alte două înfrângeri și în Cupa României, nou-promovata fiind condusă până la mijlocul lunii noiembrie de irlandezul Daniel Nelson.

Primul meci pentru „rechini” cu noul antrenor o să fie pe 7 decembrie împotriva lui CSM CSU Oradea.

*foto: fiba.basketball

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM Focșani Lex 8 :

    interesant
    sa vedem cand vor castiga primul meci si cu cine. momentan am multe dubii in privinta lor si in aceeasi masura, multe intrebari cu privire la capacitatea lagunei de a performa in primul esalon

    cu 1 an în urmă (05.12.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!