Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Laguna Sharks primește vizita lui CSM Târgu Jiu în runda a patra din Conferința A

Laguna Sharks primește vizita lui CSM Târgu Jiu în runda a patra din Conferința A

Un singur meci va avea loc duminică, 15 octombrie, în Liga Națională de Baschet Masculin și le va pune față în față pe Laguna Sharks București și CSM Târgu Jiu. Duelul contează pentru etapa a patra din Conferința A.

Gorjenii au bifat la finalul săptămânii trecute primul succes în noua ediție a Ligii Naționale, după 94-75 pe teren propriu în confruntarea cu CSM Galați. Echipa din Târgu Jiu a controlat acea dispută și a devenit lider în cazul punctelor marcate într-un meci de când a început sezonul 2023/2024 în campionat.

Șase jucători a avut antrenorul Kresimir Basic în double digits cu ocazia partidei menționate, Arsenije Vuckovic fiind cel care a condus lista marcatorilor prin cele 18 puncte și 8 recuperări în decurs de 31 de minute.

Laguna nu și-a trecut în cont vreun rezultat pozitiv în meciurile oficiale din nou stagiune și a încasat înfrângeri la diferențe importante. Bucureștenii au 0-3 în Liga Națională, cel mai recent fiind învinși de către Dinamo cu 61-86 în runda cu numărul trei.

În ciuda rezultatului nefast, Thomas Smallwood a fost unul dintre cei mai eficienți jucători de pe parchet în Sala Dinamo și a contribuit cu 22 de puncte, 7 recuperări, respectiv 3 pase decisive pentru Laguna Sharks. Americanul este, de altfel, liderul „rechinilor” la puncte și recuperări în actuala campanie.

Datele statistice o arată pe CSM Târgu Jiu în postura de lider al campionatului la procentajul aruncărilor bune din interiorul arcului de cerc, 65%, dar gorjenii stau și cu cele mai multe posesii pierdute pe meci (18.0). Laguna, de partea cealaltă, este în coada clasamentului la multiple date, diferențele cele mai importante față de adversare fiind la puncte și eficiență.

Două dueluri directe au fost între Laguna și CSM Târgu Jiu pe parcursul stagiunii trecute. În ambele ocazii câștig de cauză au avut gorjenii, însă la diferențe mici. Turul s-a încheiat cu 70-66 la Târgu Jiu, iar în returul ecartul de pe tabelă a fost de șase lungimi, 80-74.

Confruntarea din Arena de Baschet din Capitală va avea loc duminică, 15 octombrie, de la ora 18.00 și va putea fi urmărită pe FRB TV.

*foto: Facebook Baschet Club Laguna Sharks

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!